Vakarai tam nebuvo pasiruošę. Ukrainos laukia nemalonūs pokyčiai kare (Video)  ()

Esminių poslinkių trūkumas kontrpuolime daro įtaką Vakarų pagalbai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 metų pabaigoje – 2024 metų pradžioje Ukrainos kariuomenė turės pereiti prie strateginės gynybos visame fronte.

Tokią nuomonę išsakė pensininkas generolas leitenantas, buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas Igoris Romanenko kalbėdamas prie apskritojo stalo „Rusijos ir Ukrainos karo karinė kampanija 2023: pamokos Ukrainai ir išvados kitiems metams“.

I. Romanenko mano, kad Ukraina ir Rusija vis dar turi resursų tęsti karą. Tačiau šio karo likimas lieka neaiškus – kaip ir prieš metus.

„Globalioje dimensijoje kontrpuolimas, bent jau kol kas, neatnešė esminių pokyčių, ir akivaizdu, kad Vakarai nebuvo tam pasiruošę. Ir tai turi įtakos  Vakarų pagalbai“, – pažymėjo generolas leitenantas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Ukraina neturi veiksmų plano, jei neišsipildytų nė vienas iš numatytų scenarijų ir politinių derybų perspektyvos liktų nerealios. I. Romanenkos teigimu, tai lėmė, kad Ukrainos sąjungininkai didžiąja dalimi nepatvirtino naujų reikšmingų sunkiosios ginkluotės tiekimo valstybei programų.

„Aš matau tokias perspektyvas šių metų pabaigoje ir kitais metais, kad turėsime pereiti prie strateginės gynybos visame fronte, taip pat kaupti pajėgas ir priemones bei pagal jų prieinamumą formuluoti tolesnių veiksmų planus 2024 m.“ – sakė buvęs Generalinio štabo viršininko pavaduotojas.

 

O vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas savo straipsnyje rašė, kad karas pereina į naują etapą – vadinamąjį pozicinį karą, susidedantį iš statiškų ir alinančių mūšių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(3)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: