„Jie lipa.“ Masinis puolimas per visą frontą. Kas nutiko  ()

Rusai meta savo pajėgas visomis kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio antroje pusėje Rusijos vadovybė suintensyvino puolamąsias operacijas daugelyje rajonų, taip sudarydama įspūdį apie kažkokį didelį puolimą palei visą fronto liniją, nors taip nėra. Pavojingiausia jų puolimo zona buvo, yra ir lieka Avdijivka. Kituose rajonuose nėra lengviau, tačiau ten priešo funkcinė padėtis kiek kitokia, savo „Telegram“ kanale rašo karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

Kupjansko rajone 25-osios ir 138-osios motorizuotosios šaulių brigados iš 6 kombinuotųjų ginklų armijos daliniai spaudžia Sinkivką, o 11-ojo AK 7-asis atskirasis motorizuotųjų šaulių pulkas iš 11 armijos korpuso daro spaudimą Piščankoje. Pagrindinis jų tikslas šioje vietovėje – užimti dominuojančias aukštumas, tačiau visi jų puolimai šiame etape nesėkmingi.

Apskritai vaizdas Lymano-Kupjansko ašyje, kalbant apie Rusijos pajėgų puolamuosius pajėgumus, nesikeičia. Jie turi kiekybę, tačiau kyla rimtas klausimas dėl kokybės, t. y. įrangos, kuri leistų jiems veiksmingai pulti. Šis svarbus veiksnys pasitvirtino praėjusią vasarą, kai jie taip pat aktyviai puolė Lymaną, Borovą ir Kupjanską, patirdami rimtų nuostolių ir dėl to nepasiekdami beveik jokių laimėjimų.

Jų gynybinis funkcionalumas leidžia jiems pulti, tačiau rezultatas labai diskutuotinas. Jei jie turėtų puolamąjį funkcionalumą, patikėkite, vaizdas būtų visiškai kitoks, teigia Kovalenko. Visaverčių puolamųjų pajėgumų nebuvimas verčia juos naudoti tai, ką jie vertina mažiausiai – žmogiškuosius išteklius ir dideliais kiekiais.

Pagal Bachmutą Kliščijivkos rajone tai ypač juntama. Atsinaujinusios bangos pavidalo atakos tiesiog užverčia laukus rusų lavonais. Tačiau sistemingumas rodo, kad keliomis kryptimis vietos vadai gavo įsakymus pulti.

 

Rusijos pajėgos vis dar neatsisako bandymų veikti Andrijivkos kryptimi. Šiems veiksmams sustiprinti po Odradivką buvo varomi 83 gvardijos oro puolimo brigados daliniai, taip pat pasirodė 3-iojo artilerijos pulko 89-ojo atskirojo tankų pulko pajėgos, kurios, tikėtina, artimiausiu metu taip pat įsitrauks Andrijivkos kryptimi.

„Akivaizdu, kad tokią tvarką lėmė poreikis gauti kokį nors rezultatą Putino kalboms. Atremti Kliščijivką – parodyti, kad jie gali grąžinti prarastas pozicijas. Pralaužti Kupjanską – suteikti vilties naujoms pergalėms 2024 m. Užimti Avdijivką...“, - teigia O. Kovalenko.

Pastarosiomis savaitėmis atgaivinta visa kovos linija, o veiksmų intensyvumą katalizuoja Rusijos pajėgų vadovybė, bandydama ištirti silpnąją Ukrainos gynybos pajėgų vietą ir pateikti sėkmę šioje vietoje kaip tam tikrą pergalę, epinį pasiekimą.

 

Atsižvelgiant į tai, kad vienu metu suintensyvėjo veiksmai net ir tose vietovėse, kuriose Rusijos pajėgos turi mažai galimybių pasiekti kokių nors rezultatų, galima teigti, kad okupantai neturi visos informacijos apie Ukrainos pajėgų pajėgumus.

„Atskira diskusija susijusi su tuo, kad šis suaktyvėjimas vyksta blogėjant oro sąlygoms, o tai taip pat apsunkina priešo užduočių vykdymą. Tačiau vėlgi, aukų ir sąlygų, kuriomis vykdomi puolimai, klausimai Rusijos pajėgų vadovybei nekelia nerimo, ir bent jau iki Naujųjų metų puolimų intensyvumas nesumažės“, - užbaigia O. Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(7)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: