„Kodėl ne apie tai kalbate?“ Erdoganas piktas. Sviedžia kaltinimus. Kas vyksta (Video)  (1)

Turkijos prezidentas taip pat pažadėjo kreiptis į tarptautines institucijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Erdoganas apkaltino Vakarus „kryžiuočių imperializmu“ dėl Vakarų šalių pozicijos Izraelio ir „Hamas“ karo atžvilgiu. Tokį pareiškimą jis pasakė Turkijos nacionalinės studentų sąjungos suvažiavime iškart po grįžimo iš Vokietijos.

R. T. Erdoganas piktinasi, kad Vakarai tariamai ignoruoja „palestiniečių genocidą“ Gazoje.

„Pažiūrėkite, visas Vakarų pasaulis yra kartu su imperialistine kryžiuočių struktūra. Jie niekuo nesiskiria. Deja, mes tai matėme praėjusį vakarą per mano vizitą [Berlyne]. Mačiau tai [Vokietijos] prezidento ir kitų asmenyse. Jie sako: „Kad spalio 7 d. „Hamas“ ataka [prieš Izraelį] sukėlė tokią situaciją. Žinoma, o aš jiems sakiau, kad Izraelis [Gazoje] šiuo metu nužudė 13 tūkstančių vaikų, moterų ir pagyvenusių žmonių. Kodėl ne apie tai kalbate?“ – piktinosi R. T. Erdoganas.

 

Turkijos vadovas taip pat sakė, kad ragino Vokietiją padėti išlaisvinti palestiniečius, laikomus Izraelio kalėjimuose. Erdogano teigimu, jų yra apie 10 tūkst.

„Vokietija, ženkite žingsnį, kad juos išlaisvintumėte, o mes dėsime pastangas prieš tuos [įkaitus], kurie yra „Hamas“ rankose“, – sakė jis.

Turkijos prezidentas taip pat pažadėjo kreiptis į tarptautines institucijas dėl „genocido Gazos ruože“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(19)
(-13)

Komentarai (1)