Beprotiškos kovos. Izraelis skelbia, koks pragaras vyksta. Mūšių video  ()

Izraelio gynybos pajėgos išsamiai aprašo 36-osios divizijos operacijas Gazos Ruože per pastarąsias kelias dienas, kurių metu kariai kovojo su šimtais „Hamas“ operatyvininkų ir aptiko ginklų bei teroristų infrastruktūrą civilinėse vietose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak IDF, 36-osios divizijos pėstininkų pajėgos, tankai ir kovos inžinieriai stengiasi nugalėti „Hamas“ Zeitouno batalioną, veikiantį to paties pavadinimo Gazos miesto rajone.

Operacijos Zeitoune prasidėjo po to, kai 36-oji divizija užėmė Gazos miesto Šačio stovyklą ir Sabros apylinkes.

Kariškiai mano, kad iki šiol Zeitoune kariai nužudė šimtus teroristų. Kariuomenės vertinimais, vyksta įnirtingos kovos, nes „Hamas“ veikia grupėmis, kuriose yra nuo 5 iki 10 ginkluotų vyrų.

 

IDF mano, kad kautynės Zeitoune truks dar mažiausiai 72 valandas, o kai jos baigsis, IDF toliau dirbs, kad griautų visą teroristų grupės infrastruktūrą.

IDF pareiškime sakoma, kad kariai dalyvavo keliose susišaudymo mūšiuose su „Hamas“ Zeitoune, įskaitant operatyvininkus, esančius gyvenamuosiuose namuose, ligoninėse, mokyklose ir kitose civilinėse vietose.

36-osios divizijos vadas brg. generolas Dado Bar Kalifa sako, kad jo kariai „nuolat susiduria su priešu, besislepiančiu už vaikų ir moterų, ir už jautrios civilinės infrastruktūros“.

„Nuo pat kautynių kaimynystėje pradžios kariai susidūrė su daugybe teroristų, su jais kovojo iš arti ir iki šiol daugelį jų sunaikino“, – teigia IDF.

 

Teigiama, kad 188-osios šarvuotosios brigados kariai užėmė daugybę „Hamas“ vietų Zeitoune, įskaitant „Hamas“ Gazos miesto brigados vadovo biurus.

 

„Pajėgos ištyrė vietovę, rado daug ginklų, o baigiantis kratoms sunaikino brigados vado biurą“, – sako IDF.

Bislamach brigados pajėgos Zeitoune aptiko ir sunaikino Islamo džihado junginį, kuriame buvo rasta daug sunkiųjų ir ilgo nuotolio raketų.

 

36-osios divizijos kariai taip pat nukreipė kelis oro antskrydžius Zeitoune prieš „Hamas“ operatyvininkus, taip pat surado raketų gamybos laboratoriją, ginklus, sprogstamuosius įtaisus, droną ir tunelį mečetėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()