[ŽT] Sensacinga. Lukašenka planavo „tepti slides“ į Lenkiją. Ko išsigando diktatorius  ()

Baltarusija daro viską, kad galėtų žaisti kartu su Rusija jos nusikalstamame kare prieš Ukrainą. Tapo žinoma, kad pradžioje Aleksandras Lukašenka planavo palikti savo valstybę ir pabėgti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus plataus masto Rusijos karui prieš Ukrainą, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka planavo bėgti į Lenkiją.

Lenkijos vyriausybė buvo rimtai susirūpinusi, kad Lukašenka įsitrauks į karą. Jie rengė scenarijų, pagal kurį prieš režimą nukreiptos sabotažo grupės būtų siunčiamos į Baltarusijos armijos užnugarį, kad sukeltų sumaištį.

Tačiau Lukašenka taip išsigando, kad įvairiais kanalais bandė Varšuvoje išsiaiškinti, ar jam bus leista kirsti sieną ir skristi iš artimiausio oro uosto.

 

Jis žinojo, kad jei jam viskas klostysis blogai, rusai neleis jam patekti į savo oro erdvę, sako žurnalistas Zbigniewas Parafianovičius.

Rugpjūtį A. Lukašenka netikėtai nusprendė pagerinti santykius su Lenkija, nors anksčiau ją apkaltino priešiškumo kurstymu.

Atsakydamas Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pareiškė, kad Baltarusija turi sustabdyti hibridines atakas, kuriose naudojami migrantai prie Lenkijos sienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(3)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()