Juokai baigti. Kazachstanas rimtai ruošiasi karui. Skelbiami netikėti įvykiai  ()

Parlamentas pradėjo kurti rezervistų armiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieštaringai vertinamų Maskvos pareiškimų dėl teritorijų šalies šiaurėje fone Kazachstanas susirūpino savo saugumu. Kazachstano parlamento žemieji rūmai (Mažilisas) svarsto įstatymo projektą dėl naujos rūšies karinės tarnybos sukūrimo šalyje – rezervo. Apie tai pranešė Kazachstano žiniasklaida, rašo „dialog.ua“.

Įstatymo projekto svarstymas parlamente numatytas lapkričio 15 d. Jame siūloma sukurti atskirą rezervo kariuomenę, kurioje tarnaus savanoriai.

Pagal dokumentą rezervistai karinius mokymus atliks aktyviuose kariniuose daliniuose. Iškilus karinei grėsmei šaliai, šie kariai gali būti greitai užverbuoti vykdyti kovines užduotis.

Pirmenybė teikiama skubiam kariuomenės įsitraukimui. Priežastis yra ta, kad standartinė mobilizavimo procedūra yra per ilga. O staigios karinės agresijos atveju itin svarbus karių reakcijos greitis.

„Mobilizacija karinės grėsmės atveju reiškia šaukimą į kariuomenę per karių registracijos ir įdarbinimo tarnybas, naujų dalinių formavimą, naujokų mokymą, labai ilgą procesą. O jei yra rezervistų, kariuomenė gauna greitą galimybę papildomai komplektuoti brigadas“, – aiškino Kazachstano parlamento narys Ermuratas Bapi.

Numatyta, kad į rezervą bus renkamos ir moterys, tačiau jos galės atlikti ribotas funkcijas, tiesiogiai nesusijusias su koviniais veiksmais.

 

Jeigu įstatymas bus priimtas, jau 2025 metais Kazachstane galėtų atsirasti rezervistų armija. Pirmuoju etapu planuojama pritraukti apie 2 tūkst. žmonių.

Kazachstanas susirūpinęs savo saugumu dėl visapusiškos Rusijos armijos invazijos į Ukrainą.

Valdžia ir Rusijos propaganda neslepia, kad turi planų ir Kazachstano teritorijoms, ypač šiaurinėms šalies žemėms.

Maskva taip pat aktyviai kursto neapykantą kazachams pagal „ukrainietišką“ scenarijų, kalbėdama apie „rusofobiją“ ir „rusakalbių teisių pažeidimą“ Kazachstane.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(3)
(116)

Komentarai ()