Vakarų žiniasklaidą drebina skandalas. Sensacingos išpuolio prieš Izraelį fotografijos  ()

Pasak Izraelio organizacijos „HonestReporting“, laisvai samdomas fotografas Hasanas Eslayah buvo vienas pirmųjų, paskelbusių vaizdus per spalio 7-osios išpuolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O agentūros, su kuriomis jis dirbo – „Associated Press“, „Reuters“ ir CNN – buvo apkaltintos bendrininkavimu su teroristais.

Laisvai samdomo žurnalisto nuotraukos, darytos šalia „Hamas“ kovotojų, paskatino naują teoriją apie spalio 7-osios išpuolius prieš Izraelį. Apie tai praneša „Newsweek“.

„HonestReporting“ leidinyje, kuriame teigiama, kad jos misija yra „atskleisti prieš Izraelį nukreiptą šališkumą žiniasklaidoje“, teigiama, kad laisvai samdomas fotografas Hassanas Eslayah buvo vienas pirmųjų, užfiksavusių spalio 7 d. išpuolių kadrus, taip pat pasidalino savo nuotraukomis su „Hamas“ pareigūnais.

Tokios medžiagos pasirodymas papiktino kai kuriuos žmones, kurie abejojo, ar naujienų agentūros, su kuriomis dirbo Eslaya, galėjo iš anksto žinoti apie kovotojų puolimo planus.

Eslaya bendradarbiavo su keliomis naujienų agentūromis JAV: „Associated Press“, „Reuters“ ir CNN.

Tačiau vis dar nėra tvirtų įrodymų, kad naujienų agentūros iš anksto žinojo apie planuojamas atakas.

Po pranešimų žiniasklaidoje kelios organizacijos nutraukė bendradarbiavimą su fotografu.

Vienoje iš „HonestReporting“ paskelbtų nuotraukų fotografas Eslaya pavaizduotas šalia „Hamas“ lyderio Yahya Sinwar. Kitoje nuotraukoje jis stovi priešais Izraelio tanką.

 

 

Tačiau šių kadrų autentiškumo patvirtinimo nėra.

Izraelio premjero Benjamino Netanyahu biuras jau paskelbė pareiškimą, kuriame smerkia žiniasklaidos bendradarbiavimą su fotografu Eslaya.

Pranešama, kad šalies valdžia iškėlė klausimą, kaip fotožurnalistai nušvietė spalio 7 d. įvykdytas žiaurias „Hamas“ teroristų žmogžudystes.

 

„Šie žurnalistai prisidėjo prie nusikaltimų žmoniškumui; jų veiksmai neatitinka profesinės etikos“, – sakoma Izraelio agentūros pranešime.

Žiniasklaida nutraukė bendradarbiavimą su fotografu iš Gazos

 

„Associated Press“ neigia, kad žinojo apie atakų rengimą. Pranešime spaudai rašoma, kad pirmosios nuotraukos darytos praėjus daugiau nei valandai po išpuolių.

„AP darbuotojai išpuolių metu nebuvo prie sienos (Izraelio-Gazos Ruožo, - red.), o išpuolių metu nei vienas darbuotojas nekirto sienos. Mes nebedirbame su Hassanu Eslaya, kuris buvo laikinas laisvai samdomas darbuotojas AP ir kitose tarptautinėse naujienų organizacijose Gazoje“, – teigiama agentūros pranešime.

CNN nurodė, kad spalio 7 dieną fotografas jiems nesiuntė jokios medžiagos, su juo ji nebendradarbiaus ir ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()