Prasidėjo „05JX“. Gali būti Japonijos puolimas. Skubiai ruošiasi karui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-11-22 20:33
Įdomu ar yra kažkur vieša įvykių analizė, kaip galėtų klostytis įvykiai, kai rusai pultu ir kokie įvykių variantai.
assa 2023-11-22 20:52
o aš vistiek geriau į balistines raketas tuos milijardus kiščiau, ir nesvarias bombikes ant jų dėčiau, nei į minų laukus, ar tankiukus. Ir LT genocidinimo atveju apšikčiau maskvą su peterburgu radiaciją - galėtų ruskiai taganrogą sostine paskelbti Ruskis gerbia tik jėga- tai žinotų, kad labusai yra (jų akimis) kažkokie pridurkai, turi nesveikų raketų- gyvenime nelystų. Kaip dabar niekas prie šė korėjos nelenda. Nes invazijos atveju, net ir išstumus rusus- rusai laimės (LT sugriauta ir praskersta, o rusai ten kažkiek mėsos praradę- tai kaip ir nieko,kalėjimai laisvesni, o ir šiaip, gi bobos prigimdys)
immortallt 2023-11-23 08:46
maskoliams px jų populiacija ir civiliai. Prieš civilizuotą šalį padėtų, bet ne prieš maskolius. maskolių puolimo prieš NATO narę atveju jie visiškai nevaldytų oro, o tai reikštų, kad ir judėti į priekį jiems būtų daug sunkiau, ir pozicijas laikyti sunkiau. O ką jau kalbėti, kad gali gauti tolimojo nuotolio raketų tokią ataką, kad praras didžiąją dalį savo vadų ar karinių pajėgumų. Jei nesugebėjo paimti Ukrainos, už save 3x mažesnės pagal gyventojus ir keliolika kartų pagal pajamas šalies, tai kaip paims NATO?
Benediktas 2023-11-23 09:40
Kalba eina, ką galime padaryti, maskolių puolimu atveju, kad turetume kuo maziau civliu auku ir kuo maziau butu sugriauta turto. Kaip suprantu, dabartine taktika isilest rusus iki Kauno ir leist jiems daryt Lietuvos rytuose viska, ka jie nori - menesi, du,o gal ir ilgiau, kol su NATO galia bus issprogdinti. Beveik neabejoju, kad tuo paciu metu Kinai puls Taivaną, o Turkai pvz Izraelį. Dar neaisku, kokioje stadijoje bus Ukraina, ar nebus okupuota, nes nevakarai nerado pinigu ir ginklu. Galetu NATO tiesiog įeitinį Ukrainą,Ukrainos prasymu, isstumti rusus ir priimti Ukraina i NATO. Ir visiems kartu 5-10 metu sparciai ginkluotis.
immortallt 2023-11-23 09:55
1. Kodėl nori, kad Lietuvos gynybos planai būtų vieši? Kad maskoliams lengviau būtų? 2. Gyvenimas nėra tobulas. Jei nesi pajėgus apginti iškart visos teritorijos, darai ką gali. Bandymas apsimesti, kad gali bet ką daryti, yra garantuotas pralaimėjimas. Pavyzdys truputėli paprastesnis - sveikatos apsauga. Būna dažnai kritikos, kodėl negelbėjama vaiko gyvybė, kuris serga reta liga ir vaistai kainuoja 10 mln. eurų, bet net ir gavus nėra garantijos, kad padės. Teoriškai, turint neribotą biudžetą, gelbėtum. Praktiškai tai reikštų, kad turėtum pasirinkti ko negydai - pvz. 10-100 onkologinių pensininkų, sumažini šeimos gydytojo prieinamumą kokiems 10 tūkst. pacientų, kad pagydyti vieną vaiką, ir t.t. Na dar alternatyva, pakeliame mokesčius, kad daugiau surinktume PSD. Bet jei visus visus gydyti, visais prieinamais būdais, net ir absurdiškai brangiais, tada algos žmonėms neliks, ir vis tiek pritrūksime pinigų. Taip ir su krašto gynyba, kai kada apginti kiekvieną centimetrą kaina gali būti ženkliai per didelė ir prarasi viską. O mūsų finansiniai pajėgumai riboti, ir geriausia mūsų investiciją yra prisijungimas prie NATO. Prieš NATO net 1/20 pajėgumų maskoliai akivaizdžiai nepašokinėtų yra gautų į nosį taip kad snarglys pro šikną tekėtų. Taip, Lietuva vėl būtų sugriauta. Bet alternatyva būtų, kad mes būtume tiesiog maskolių sudėtyje.
Benediktas 2023-11-23 09:58
Bet tu pvz. pasakei, kad gynybos linijos irengimas uz 34mlrd yra daug. O puse arba visos Lietuvos okupavimas arba nekontroliavimas puse metų, kiek kainuos? Gal tie 34 mlrd laimetu kokias dvi savaites laiko, pacioje pradzioje, kol atvaziuotu NATO resursu, butu kaip protinga investicija.
immortallt 2023-11-23 10:56
34 mlrd tik griovys su betoniniais luitais. Tam grioviui ginti dar reikalinga technika ir personalas, kuris į tą kainą tikrai neįeis (čia jei dar griovį už tuos 34 mlrd. pavyks padaryti, manau optimistinis čia mano "gutfeeling" įvertis). Be įrangos ir personalo tie įtvirtinimai tik atrakcija ir realių Lietuvos finansinių galimybių finansuoti gynybą sumažinimas. Už 34 mlrd. galima nupirkti daug pažangios artilerijos, raketų, priešlėktuvinės gynybos, aprūpinti pėstininkus ir t.t., kurie realiai stabdyti mobiliomis priemonėmis gali, pvz. sunaikinant tiltus, susprogdinant ant kelio prieš techniką, užminuojant kelius ar naudojant tuos pačius betono luituis prilėtinti technikai, kad artilerija suvanoti, ir pan.
Benediktas 2023-11-23 11:11
Tai kodel rusai taip nedaro? Pigiau jiem kainuotu ir efektyviau būtų, nei tas gynybos linijas daryti.
HardAxe 2023-11-23 11:42
gal todėl, kad: * jie turi vietos * armija aktyviai prižiūri ir gina įtvirtinimus? Lietuvos pasienio užminavimo atveju (to 10m ruožo) būtų buvę daug mažiau kontrabandos ir neteisėtų migrantų. Bet negalim tai negalim...
Benediktas 2023-11-23 11:53
Neturim Lietuvoje vietos irengti minuotam ruožui? Ar tikrai reikia 10km pločio? Kodel musu armija aktyviai negintų to ruožo?
immortallt 2023-11-23 13:54
Ar maskoliai gynybos liniją įrengė pas save teritorijoje? Ne, tai už žemę sumokėti milijardų nereikėjo. Ar maskoliai dabar pirko karinę techniką įrengti įtvirtinimus? Irgi ne. Benediktas, ar galvoji, kad artileriją ir priešlėktuvinę gynybą, minų lauką, griovius ir betoninius užtvarus reikia įrengti vieną šalia kito? Minų lauko 500 metrų pločio ir neužteks. Prasiųsi keletą tankų į priekį ir būsi pravažiavęs. Kad ginti tokį ruožą, reikia turėti su kuo. Užminuoti nuo pėstininkų - neminuosime, pamirškite.
Benediktas 2023-11-23 14:45
Aš niekur nesakiau apie 500m ruožą, labiau galvočiau apie 3-5km. Gal galima padaryti, kad ta žemė, kol neužminuota galėtų būti dirbama, o išpirkti tik nepravažiuojamos žemės ruožus/kanalus/itvirtinimus/transejas. Gautųsi, kad žemės plotas sumažėtų kelis ar keliolika kartų. Kol gresmes nera per transejas butu padaryti laikini pravaziavimai žemės ūkio technikai. O tuos 5-10 metų kaupti lauko minas, ir jei reikės - jas sukloti. Įsivaizduoju prieštankines minas kloja su technika, turbūt per pusę metų galima sukloti. O tada jei jau artetu gresme - ta zeme isnuomuoti tam laikui, kol nebus isminuota. Gal nekainuos kilometras milijardo. Gerai tada statome visus pinigus ant ginklų, bet ar mes perkame bent 10dali ginklų kiek perka lenkai dabar?
immortallt 2023-11-23 15:42
Sakai ūkininkai sutiks kad jų sklypai būtų išdarkyti, kaip ir leistų vykdyti veiklą, bet ant sklypų būtų visko priversta? Būtų tokie protestai, kad ūkininkai patys valdžią nuverstų ir atiduotų maskoliams. Realiai gali paimti žemę tik pasiūlydamas su sąlyga, kad jei bent milimetras patenka žemės, savininkas gali rinktis, sklypą skelia ir nuperka tik reikalingą dalį, ar parduoda visą. Taip dabar nacionalizavimo visuomenės reikmėms taisyklėse yra. Ir tai kyla daug problemų. Dėl pločio, gal užtektų ir 5km, bet kažkaip stipriai dvejoju, nes tai turi būti gynybinė linija su galimybe atsitraukti. Dar galvojau, kad pamažinau.
Benediktas 2023-11-23 15:47
Manau, jei visai valstybei gali grėsti grėsmė, tai neturėtų būti, kad kažkas galėtų paduoti valstybę į teismus dėl gynybos įrengimų. Tokie prašymai turėtų būti atmesti. Nes čia gautųsi, kaip su Vengrija ES. Kai keli ūkininkai pra*iktų Lietuvą ar pusę Lietuvos. Manau, reikia skirti normalaus periodo gyvenimo normas nuo karinių reikalų - jiems turėtų būti suteikiamas tada aukščiausias prioritetas. Kas iš to ūkininko laukų, jei paskui juos dirbs rusas ir visus pinigus pasiims sau. Ukraina už 200 km nuo mūsų kariauja dėl išlikimo - pirmas didžiausias karas po II pasaulinio, o pas mus kažkoks ūkininkas piktinasi, kad dalį jo žemės išperka. P*dc mums su tokiu mastymu, niekuo mes nepasiruošim galimam karui. Aš nesakau, kad minuotos linijos yra geriausias dalykas. Aš tiesiog matau, rusams jos labai padeda. Čia galėtų būti vieša diskusija LRT ar Delfi, kad žmonėms būtų aiškiau, kad tai, kas dabar daroma, yra geriausia, ką galime padaryti, ir būtų atsakyti visi klausimai, paskaičiuotos kainos įvairių variantų. Ką galime paiimti iš Rusijos-Ukrainos karo. Kad dronus - tai čia visiems jau aišku. Čia nėra jokia paslaptis, ukrainiečiai kiekvieną dieną diskutuoja su karo ekspertais šiais klausimais. Ar mes turime FB sekti Anusauską? Pasigendu viešos diskusijos ir visuomenės informavimo, ką turime, ko trūksta, kada būsime pasiruošę ir t.t. 5 straipsnis - viskas suprantama. Bet suprantama, kad ne straipsnis apsaugo, o realūs dalykai. Ir geopolitiniame kontekste, įvardinant blogiausius variantus. Kuo žmonės labiau bus informuoti, tuo labiau sutiks su išlaidomis ir jų būtinumu. To nedaro ir vakarai, ne tik mes. Diskusijų nebuvimas žmones pastato į padėtį, kai jie nesupranta, kodėl reikia didinti išlaidas kariuomenei, kodėl reikia padėti Ukrainai. Nėra komunikacijos su elektoratu apie realią situaciją su saugumu ir kodėl reikia investuoti didelius pinigus į saugumą. Čia nuolatinis darbas turi būti, vienos laidos per LRT neužtenka. Tuo tarpu rusai šiais klausimais dirba su kitų šalių visuomenėmis per socialinę mediją. Mes daug kalbame apie Ukrainą ir Rusiją, nes daug informacijos, bet nekalbame apie Lietuvą. Aš neturiu specialiai ieškoti šios info. Šita info turėtų stengtis pasiekti mus pati, per įvairius kanalus, kad žmonės balsuotų per sekančius rinkimus už partiją, kuri investuos daugiausiai į saugumą, nes - savaime suprantama - nebus Lietuvos, nebus visko.