[ŽT] Pasitvirtino blogiausios prognozės. Kokią įtaką karas su „Hamas“ padarė Ukrainai  ()

Izraelio pajėgos kariauja su „Hamas“, Ukraina - su į šalį įsiveržusia Rusija. Abu karai yra intensyvūs, žiaurūs ir reikalauja tarptautinės bendruomenės dėmesio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Ukrainai tiekiamų NATO standarto artilerijos sviedinių skaičius sumažėjo „daugiau nei 30 %“, kai Gazos Ruože prasidėjo Izraelio karas prieš „Hamas“, praneša „ABC News“.

Pabrėžiama, kad 155 mm artilerijos sviediniai yra bene svarbiausia Ukrainos pajėgų amunicija kare su Rusijos okupantais. Tačiau dalis Ukrainai skiriamų JAV rezervų dabar buvo nukreipti į Izraelį. JAV pareigūnai pastarosiomis savaitėmis kelis kartus pareiškė, kad amunicijos tiekimas Izraeliui neturės įtakos karui Ukrainoje, bet, atrodo, yra kitaip.

„Jie sakė, kad tai neturės įtakos jų įsipareigojimams, bet turi“, – sakė anoniminis Ukrainos pareigūnas. NATO standarto artilerijos sviediniai Ukrainai yra labai svarbūs.

 

Tiesa, aukšto rango JAV Gynybos departamento pareigūnas žurnalistams sakė, kad amunicijos siuntų sumažėjimas „neturi nieko bendra su tuo, kas vyksta Gazos Ruože“.

....

(6)
(4)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: