„Pietuose vyksta dideli pokyčiai“ (Video)  ()

Ukrainos kariai nesikoncentruoja į vieną tašką, o sukuria nuolatinį spaudimą fronto atkarpoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Sergejus Grabskis kalbėjo apie naujus Ukrainos gynybos pajėgų laimėjimus kairiajame Dniepro krante ir galimus taikinius šia fronto kryptimi.

„Ukrainos kariai bando išplėsti dislokavimo zoną ir aktyvias operacijas kairiajame Dniepro krante, kad ateityje sukeltų priešui maksimalių sunkumų. Priešas, vadovaudamasis šia labai tradicine schema, bando išlaikyti visas teritorijas, kurios dabar yra jo kontroliuojamos, todėl priverstas išsklaidyti kariuomenę, tai yra, paskirstyti tokį jėgos tankį, kurį jis aiškiai turi, platesniame fronte“, – sakė ekspertas eteryje.

Anot jo, Ukrainos kariai nesikoncentruoja į vieną tašką, bet kuria nuolatinį spaudimą fronto sektoriams, siekdami dezorientuoti arba sumažinti Rusijos karių tankumą Zaporižios kryptimi.

„Galime prognozuoti, kad sėkmingai plėtojant puolimo veiksmus kairiajame Dniepro krante ir sukūrus zoną, kurios Rusijos kariai negalės likviduoti, ateityje gali būti sudarytos sąlygos Ukrainos armijai plėtoti vietinius puolimo veiksmus. Gali būti siekiama maksimaliai priartėti prie Krymo, iš kurio aprūpnami Rusijos kariai, veikiantys Šiaurės Taurijoje. Todėl Ukrainos ugnies artėjimas prie Krymo labai paveiks galimybes paremti priešo grupė veiklą Šiaurės Taurijos kryptimi, tai yra gana rimta grėsmė“, – sakė S. Grabskis.

 

Jis pažymėjo, kad Rusija nervingai reaguoja į Ukrainos kariuomenės bandymus veržtis šia kryptimi.

„Mažai tikėtina, negalime kalbėti apie kokias nors didelio masto puolimo operacijas. Tačiau turėdami galimybę išplėsti šiuos placdarmus, negalime atmesti galimybės, kad, jei  bus prisotinta inžinerine įranga, Ukrainos kariuomenė galės vykdyti puolamąsias operacijas šia kryptimi. Tikslas – nupjauti sausumos koridorių tarp okupuoto Krymo ir Rusijos Federacijos teritorijos, ir tai gali būti įgyvendinama tiek Chersono, Zaporižios, tiek Vuhledaro kryptimis“, – pridūrė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: