„Jie visur! Atvyko „Wagner“. Rusai skelbia apie košmarą prie Dnipro  ()

Ukrainos pajėgos dabar aktyviai veikia kairiajame Dnipro upės krante. Nors oficialūs Rusijos šaltiniai bando sumažinti šių susidūrimų reikšmę, rusų kariai neslepia - jiems situacija tampa vis labiau bauginanti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų kario  „Telegram“ kanalas  „Du majorai“ teigia, kad prie Krinkų gyvenvietės kairiajame Chersono regiono krante vyksta aršūs mūšiai ir ukrainiečiai aktyviai atakuoja rusų pozicijas. Jis teigia, kad vienintelė paguoda rusams -  „Wagner“ karių atvykimas. Du  „Wagner“ samdiniai apmokė rusus, o savanoriai jiems nupirko rūbų ir apsaugos priemonių. Jis teigia, kad daug rusų karių prie Dnipro ukrainiečius pasitinka neturėdami jokios kovinės patirties.

Bet problemos tuose purvynuose nesibaigia. „Žvalgybos dronais trūkumas labai sulėtina bet kokį mūsų judėjimą ir kelia pavojų mūsų vaikinų gyvybėms; visada tikiesi pasalos, nes visur vaikšto ukrainiečių žvalgybos grupės“, pasakoja rusų karys. Bet rusams ten trūksta ne tik žvalgybos informacijos, bet ir artilerijos paramos. Atvykusią artileriją ukrainiečiai greitai išgena. Internete pasirodė ne vienas vaizdo įrašas su rusų raketinių sistemų ir haubicų sunaikinimu. Tai dažniausiai atliekama dronais.

 

„Labai problemiškas klausimas yra ir sąveika su kaimyniniais daliniais. Jos praktiškai nėra. Bet čia vėlgi „Wagner“ padeda - per senus kontaktus surado žmones, su kuriais dabar aktyviai dirbame“, problemas vardina okupantas. Jis teigia, kad Rusijos okupacinė vadovybė gauna blogą informaciją arba ji vėluoja, todėl rusų veiksmai yra nesėkmingi. Dabar ukrainiečiai įsitvirtina kairiajame Dnipro krante ir stumia rusus tolyn.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(2)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: