Kažkas nutiko prie Avdijivkos. Skelbiami dideli pasikeitimai  ()

Planų apsupti Avdijivką okupantai vis tik neatsisako.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pareigūnai pranešė, kad Rusijos karinis aktyvumas mūšyje dėl Avdijivkos, kuri laikoma vartais į Donecko srities sostinę – okupuotą Donecką, sumažėjo. Tai pranešė naujienų agentūra „Reuters“.

Ukrainos kariuomenės atstovas pažymėjo, kad sumažėjo antžeminių ir oro antskrydžių skaičius. Avdijivkoje, kurios gyventojų skaičius iki karo buvo apie 32 tūkst., dabar gyvena apie 1500 gyventojų.

„Rusijos okupacinės pajėgos sumažino antžeminių ir oro atakų skaičių, nors vis dar pažeidžia karo taisykles šaudydami į medikų komandas ir gelbėjimo mašinas“, – nacionalinei televizijai sakė Ukrainos Tauridės gynybos pajėgų atstovas Oleksandras Štupunas.

Tačiau, anot jo, planų apsupti Avdijivką okupantai neatsisako. Šiandien (lapkričio 22 d.) buvo atremtos 8 atakos.

Avdijivkos miesto karinės administracijos vadovas Vitalijus Barabašas kalbėjo apie vykstančias kovas miesto pramoninėje zonoje, kur Ukrainos kariai užima savo pozicijas ir yra nuolat atakuojami bepiločių orlaivių. Kovos dėl netoliese esančios Marjinkos paaštrėjo.

 

Avdijivka Rusijos ataskaitose retai minima, daugiausia dėmesio skiriama gyvenvietėms į pietus nuo miesto.

Ukrainos kariai taip pat nurodė, kad  Rusijos atakų prieš Marjinką padaugėjo.

Patikrinti šiuos pranešimus sunku, nes karas, praėjus beveik 21 mėnesiui po nesėkmingo Rusijos bandymo užimti Kyjivą, Rytų Ukrainoje tebėra įtemptas, priduria žurnalistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: