„Mes pasiruošę.“ Putinas skelbia apie derybas su Ukraina (Video)  ()

Putinas prabilo apie derybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius V. Putinas Didžiojo dvidešimtuko (G20) susitikime pareiškė, kad Maskva yra pasirengusi deryboms dėl karo su Ukraina užbaigimo, tačiau apkaltino Ukrainos valdžios institucijas, kad jos draudžia su juo derėtis. Jis taip pat sakė, kad Rusija esą niekada neatsisakė dalyvauti taikos derybose su Kyjivu.

„Rusija niekada neatsisakė dalyvauti taikos derybose dėl Ukrainos“, - sakė jis.

V. Putinas, kurio arešto orderį dėl karo nusikaltimų Ukrainoje išdavė Tarptautinis Baudžiamasis Teismas, per kalbą kalbėjo apie tariamą civilių gyventojų „naikinimą“ Ukrainoje. Jis nekomentavo savo atsakomybės už karo pradžią, Rusijos kariuomenės įsiveržimą ir nuolatinius raketų smūgius.

Pasak jo, karas visada virsta „konkrečių žmonių, konkrečių šeimų ir visos šalies tragedija“.

Rusijos diktatoriaus pareiškimo cinizmas papiktino socialinius tinklus. Vartotojai priminė, kad būtent V. Putinas buvo atsakingas už neišprovokuotą Rusijos Federacijos okupacinės kariuomenės įsiveržimą į Ukrainą, įsakymą jį pradėti davė jis asmeniškai. Kremliaus vadovas tikėjosi greitos policinės operacijos, okupacijos be didelio kraujo praliejimo ir prezidento Volodymyro Zelenskio nuvertimo, tačiau padedamas Rusijos specialiųjų tarnybų padarė katastrofišką skaičiavimo ir planavimo klaidą. Invazija virto plataus masto karu, per kurį Rusija neteko profesionalios kariuomenės ir buvo priversta skelbti mobilizaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(23)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: