„To nebuvo net Bachmute!..“ Katastrofiški įvykiai prie Avdijivkos. „Jie nėra kvaili. Tai yra strategija“ (Video, foto)  ()

Rusijos kariuomenei pavyko išsiveržti į priekį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenei pavyko išsiveržti į priekį netoli Avdijivkos, tačiau tai turėjo precedento neturinčių nuostolių, teigia Ukrainos kariai, kuriuos cituoja „The Wall Street Journal“ ir „Bild“ karo apžvalgininkas Julianas Röpcke. Šią informaciją netiesiogiai patvirtina šalies technikos nuostoliai.

Ukrainos karininkas, su kuriuo kalbėjosi Julianas Röpcke, sakė, kad negrįžtamų nuostolių tarp karių prie Avdijivkos nuo spalio pradžios santykis yra maždaug 20 (Rusija) prie 1 (Ukraina). Apie tai jis rašė soc soc. tinklo „X“ paskyroje.

„To nebuvo net Bachmute!“, – sakė stebėtojo pašnekovas.

Per kai kuriuos išpuolius tarp Vodianės ir Severnoje (į vakarus nuo Avdijivkos) gyvenviečių Rusija neteko 100 karių, o Ukraina – nulį, sakė pareigūnas.

„The Wall Street Journal“, kurio žurnalistai kalbėjosi su Ukrainos kariškiais, taip pat rašo, kad Rusijos kariuomenė patiria didelių nuostolių.

 

Jie nėra kvaili. Tai yra strategija. <...> Mes neturime pakankamai amunicijos, bet jie turi pakankamai žmonių“, - laikraščiui sakė Ukrainos karininkas Mychailo Kocurba.

Tą patį žurnalistams sakė paimtas į nelaisvę 114-osios gvardijos motorizuotosios šaulių brigados rusų karys Andrejus Bedniajevas: „Mūsų vadams, nepaisant susiklosčiusių aplinkybių, buvo duoti įsakymai užimti tokias pareigas, kurių užimti neįmanoma, todėl mes turime tokių nuostolių“.

Netiesioginį patvirtinimą, kad Rusijos nuostoliai gerokai viršija Ukrainos nuostolius, galima rasti įrangos nuostolių statistikoje, kurią „Oryx“ analitikai veda pagal viešai prieinamas nuotraukas ir vaizdo įrašus. Pagal juos, nuo spalio 10 d., kai Rusija pradėjo puolimą prieš Avdijivką, Rusijos kariuomenė prarado 697 vienetus technikos (110 tankų, 211 pėstininkų kovos mašinų, 16 šarvuočių), o Ukrainos kariuomenė prarado 165 vienetus (28 tankai, 10 pėstininkų kovos mašinų, 15 šarvuočių).

 

Tuo pat metu Rusijos kariuomenė Avdijivkos apylinkėse veržiasi gilyn. Ukrainos armijos leitenantas Oleksandras Širšinas WSJ sakė, kad Rusija „žingsnis po žingsnio“ užima Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas. Röpcke pašnekovas pažymėjo, kad kai tik Rusijos kariai pasieks Avdijivką, šalių nuostolių skirtumas sumažės.

Rusijos veržimąsi prie Avdijivkos patvirtina ir projekto „Deepstate“ duomenys, pagal kuriuos nuo spalio 10 d. ji šioje teritorijoje užėmė apie 20 km2. Projektas fiksuoja pažangą visomis trimis kryptimis, iš kurių veržiasi Rusijos kariai. Paskutinį kartą, pagal projektą, Rusijos kariškiai pradėjo puolimą Avdijivkoje lapkričio 18 d.: jie užėmė 0,34 km2 į rytus nuo miesto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(19)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: