Tai rimta, pasiruošimas jau vyksta. Kas sekanti po Ukrainos  (2)

Akivaizdu, kad Ukraina nėra vienintelis Rusijos taikinys. Šalis agresorė svarsto skirtingas galimybes atakuoti skirtingas šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Užsienio žvalgybos tarnybos vadovo Aleksandro Litvinenkos, Rusija jau pradėjo ruoštis būsimam atakai prieš ES šalis. Apie tai jis pranešė „Interfax-Ukraine“ skiltyje.

Kas kita po Ukrainos?

„Prioritetas – Moldova ir Baltijos šalys: Lietuva, Latvija, Estija: visa vakarinė buvusios SSRS dalis. Tokį darbą Kremlius jau pradėjo. Priežastis – neva rusakalbių (pirmiausia Latvijos, Estijos) teisių pažeidimai. Maskva jau staugia dėl rusakalbių priespaudos Baltijos šalyse ir tautų apsisprendimo teisės“, – rašoma medžiagoje.

A. Litvinenka šiek tiek paaiškino, kaip rusai ketina tai padaryti. Nors Rusijos „diplomatai“ (kurie iš tikrųjų buvo šnipai) jau buvo išvaryti iš daugelio šalių, okupantai neprarado vilties įsiskverbti į ES ir joje įsitvirtinti.

„Rusai su savo agentais aktyviai infiltruojasi į Europos šalis, pirmiausia pietines, kuria verslus, nevyriausybines organizacijas ir t.t. Yra požymių, kad ardomosios veiklos infrastruktūra ruošiama karui (sovietmečiu išbandytas požiūris)“, – rašo A. Litvinenka.

 

Kokių planų turi Putinas?

Tuo pačiu A. Litvinenka pasirengimą artėjančiai Rusijos agresijai prieš kitas šalis vadina tik vienu iš okupantų uždavinių, o ne pagrindiniu. Jų prioritetas dabar – užtikrinti vidinį stabilumą ir sutelkti gyventojus bei ekonomiką, taip pat pagaminti daugiau ginklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(35)
(-28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: