[ŽT] Povandeninis Krymo tunelis. Kiek realios Putino fantazijos  ()

Pranešama, kad Rusija svarsto tunelio tiesimo į okupuotą Krymo pusiasalį galimybę. Manoma, kad tokį tunelį Rusijai statytų Kinija. Tačiau dabar, kai šie planai buvo atskleisti, kinai gali ir nepadėti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-26 [ŽT] Povandeninis Krymo tunelis. Kiek realios Putino fantazijos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskelbus Rusijos prezidento Vladimiro Putino ketinimus po Kerčės sąsiauriu statyti tunelį, kuris sujungtų Rusiją su Krymu, rusai neturėtų tikėtis pagalbos iš Kinijos, teigia karo ekspertas Oleksandras Musijenko.

Anot jo, Kremlius nebetiki, kad Krymo tiltas stovės, todėl jie ir sumanė statyti povandeninį tunelį. Tačiau, eksperto nuomone, šiuo klausimu pasikliauti Kinijos pagalba nėra prasmės.

„Pirma, dabar tai buvo paskelbta viešai  - tai reiškia, kad viskas, susitarimas buvo sulaužytas, kinai su tuo nesutiks. Kinai turi „prarasto pelno“ sąvoką. Jie supranta, kad uždirbs 5 milijardus, bet praras potencialiai 55, kuriuos galėtų uždirbti iš kitų projektų... Aišku, kad jausdama sankcijų grėsmę Kinija dabar su tuo nesutiks. Manau, kad ši operacija jau buvo sutrikdyta“, – sakė Oleksandras Musijenko.

(10)
(2)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: