„Vilniui reikia pabusti.“ Skelbiamas karinis aljansas su Lenkija  ()

Lietuvai reikia sustiprinti karinį aljansą su Lenkija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuva turi ženkliai sustiprinti karinį aljansą su Lenkija dėl augančios Rusijos Federacijos grėsmės. Būtina atsižvelgti į blogiausius scenarijus, sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Atėjo laikas užbaigti (Lietuvos ir Lenkijos) strateginės komunikacijos projektus ir ženkliai sustiprinti karinį bendradarbiavimą. Abi šalys dalijasi atsakomybe už vieną jautriausių NATO taškų – Suvalkų koridorių“, – pristatydamas 10 punktų planą, kaip pasirengti augančiai Rusijos karinei grėsmei, pažymėjo Landsbergis.

Ministras pridūrė, kad, kurdama naują saugumo strategiją, Lietuva turi stiprinti regionines partnerystes su Šiaurės ir Baltijos šalimis, taip pat „kasdien mokytis iš Ukrainos ne tik per atstumą, bet ir būdama ten“.

Landsbergio teigimu, JAV buvo ir turėtų likti pagrindiniu NATO ir Lietuvos saugumo ramsčiu, o Vokietija, paskelbusi apie 5 tūkstančių karių brigados dislokavimą Lietuvoje, tampa Europos strateginiu saugumo ramsčiu.

 

Ministro teigimu, jo šalis gynybai turėtų skirti 4% BVP, tačiau kitų metų biudžeto projekte šiems tikslams numatyta 2,71%. Pasak ekspertų, šis skaičius turėtų būti bent 3%. Landsbergis pažymėjo, kad Vilniui reikia pabusti iš „malonaus pasaulio sąstingio“ ir pradėti stiprinti savo gynybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(8)
(52)

Komentarai ()