Didžiausia grėsmė Ukrainai. „Zalužno atleidimas“  ()

Marianos Bezuhlos pareiškimą politologas pavadino „provokuojančiu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas Ukrainos politologas Volodymyras Fesenka mano, kad vyriausiojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno atsistatydinimas greičiausiai išprovokuotų Ukrainos visuomenės skilimą, o taip pat neigiamai paveiktų tarptautinių partnerių požiūrį į Ukrainą.

Didžiausia grėsmė – smarkiai išaugę politiniai prieštaravimai tiek ginkluotosiose pajėgose, tiek Ukrainos visuomenėje. Dabar absoliuti dauguma ukrainiečių palaiko ir Zelenskį, ir Zalužną. Zalužno atleidimas sukels emocinį disonansą daugeliui Ukrainos piliečių. Kažkas bus apkaltintas, kažkas bus išteisintas, bus sunku palaikyti abu vienu metu. Mažai tikėtina, kad tai turės teigiamos įtakos ukrainiečių sanglaudai kovojant su išorės priešu. Ir aš tai formuluoju dar labai švelniai“, – savo „Facebook“ puslapyje rašė jis.

 

Be to, pasak jo, dėl galimo Zalužno atsistatydinimo politinė rizika kils ir prezidentui Volodymyrui Zelenskiui.

„Zalužno atleidimas automatiškai pavers jį susitelkimo ir susivienijimo centru visiems, kurie ne tik nepatenkinti dabartinės valdžios veiksmais, bet ir bus nepatenkinti Zalužno atleidimu. O jų bus daug. Pats Zalužnas, kuris dabar susitelkęs į karinius reikalus, gali, jei bus atleistas, pasireikšti politinėje sferoje. Ir daugelis jį ragins tai padaryti. Jei Zalužnas pradės savo politinę veiklą ir pradės formuoti politinę komandą, tuomet prezidentas Zelenskis turės galingą konkurentą, kurio šiandien neturi“, – aiškino jis.

 

Dar viena Zalužno atleidimo iš vyriausiojo vado pareigų pasekmė, pasak politologo, gali būti „žymus daugelio ukrainiečių, ypač politiškai aktyvios visuomenės dalies, požiūrio į rinkimų galimybę dabartinėmis karinėmis sąlygomis pasikeitimas“.

Marianos Bezuhlos pareiškimą politologas pavadino „provokuojančiu“. Jo nuomone, tokiais pareiškimais liaudies deputatė „pridarė daug žalos prezidento komandai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(6)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: