Rimtas kiekis! Kiek „Kinžal“ raketų jau sutvarkė „Patriot“  ()

2023 m. pavasarį Ukraina gavo galingą oro gynybos pastiprinimą - Vakarų partneriai perdavė oro gynybos sistemų „Patriot“. Ši sistema gali numušti net Rusijos hipergarsines raketas „Kinžal“ ir balistines raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas papasakojo apie sėkmingą oro gynybos sistemos „Patriot“ panaudojimą Ukrainoje. Iki lapkričio 27 d., „Patriot“ dėka Ukrainos kariams pavyko numušti 15 „Kinžal“ tipo raketų.

Be to, Ihnatas pažymėjo, kad padedant „Patriot“ Ukrainoje buvo numušta dešimtys balistinių raketų. Ihnatas pabrėžė, kad „Patriot“ jau įrodė savo vertę.

„Jau turime 15 numuštų „Kinžal“. Be to, numušta dešimtys balistinių raketų, skridusių į Kyjivą“, - sakė Ihnatas.

Pirmą kartą raketa „Kinžal“ buvo numušta 2023 metų gegužės 4 dieną - ja rusai bandė atakuoti Kyjivą. Gegužės 16 dieną rusai iš karto paleido 6 „Kinžal“, tačiau taikinio nepasiekė nė viena raketa.

Rusijos propaganda reklamavo „Kinžal“ kaip analogų pasaulyje neturinčią raketą, kurios neįmanoma numušti. Rusų propagandistai „Patriot“ vadino „pasenusia“ sistema.

 

Ukrainos žvalgybos duomenimis, 2023 m. lapkritį Rusija dar turi apie 80 „Kinžal“ raketų. Rusai per mėnesį gali pagaminti tik 1–2 tokio tipo raketas.

Jurijus Ihnatas teigia, kad kartą Briansko srityje dėl nestandartinių veiksmų oro gynybos sistemos „Patriot“ per 5 minutes sunaikino 5 rusų orlaivius. Ihnatas pasakojo, kad iš ten rusai valdomomis aviacinėmis bombomis bombardavo šiaurinius Ukrainos regionus.

(36)
(1)
(35)

Komentarai ()