„Prasidėjo labai intensyvios konsultacijos.“ Sprendžiamas Ukrainos likimas. Kas vyksta  ()

Solovėjus papasakojo, prie kokio sprendimo dabar linksta Vakarai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos politikos analitikas, istorijos mokslų daktaras Valerijus Solovėjus, pasak kurio, V. Putinas mirė spalio 26 d., atkreipė dėmesį į tai, kad nuo spalio 27 d. iki lapkričio 26 d. Rusijos vadovybė 4 kartus pareiškė esanti pasirengusi derėtis su Ukraina.

Pirmasis tai pasakė Lukašenka, kurio Patruševas paprašė iš karto antrą dieną po tariamos Putino mirties. Taip pat tai pasakė ir Šoigu, būdamas Pekine, nors tai nėra gynybos ministro prerogatyva. Apie tai kalbėjo „mirusio“ prezidento patarėjas užsienio politikos klausimais Ušakovas. O pats Vasiličius (Putino antrininkas – red.) sakė, kad „mes apskritai visada buvome pasirengę taikai su Ukraina“.

„Ir galiu pasakyti, kad dabar vyksta labai intensyvios konsultacijos. Publikacijos Vakarų spaudoje, kurias mes su jumis dabar matome, ir labai rimtuose leidiniuose, atspindi judėjimą šiuo klausimu. Yra daug simptomų. Vakarai linkę ne įsakinėti Ukrainai, o stumti ją link paliaubų su Rusija“, - interviu „Fabrika novin“ sakė Solovėjus.

 

Kaip aiškino analitikas, „Vakarų partneriai pabrėš, kad tai jokiu būdu nėra taika su Rusija. Strategiškai jūs, brangūs Ukrainos partneriai, laimėjote, sustabdėte Rusijos invaziją, bet jums ir mums visiems dabar reikia pauzės, todėl dabar sudarykime paliaubas su Rusijos Federacija, o paskui anksčiau ar vėliau atgausime savo. Ir Rusijos Federacija tuo visai patenkinta, nes mes kalbame apie paliaubų sudarymą okupuotų teritorijų įtvirtinimo sąlygomis.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(26)
(-25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: