„Buvo galima nufilmuoti tikrą detektyvą. Jis nutraukė derybas ir įmetė mus į didelį karą...“ Arestovyčius skelbia Ukrainos paslaptį  (1)

Stambulo derybos buvo gana tikros. Tai galėjo būti tikrai geras sandoris ukrainiečiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai kalbėjo buvęs prezidentūros vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius.

„Rusija padarė visokių nuolaidų, kurių niekada nedarys. Nebent dabar turėsime 15 kartų daugiau ginklų nei mums buvo duota ir nepatirsime kelių pralaimėjimų fronte. Bijau, kad praleidome šią galimybę visiems laikams“, - siūlo jis.

Anot O. Arestovyčiaus, vis dar yra tikimybė, kad Vakarai susivoks ir priims teisingą sprendimą. Bet jei bus derybos, tokių sąlygų nebeliks. Rusai jautė savo stiprybę, Ukrainos silpnumą ir Vakarų silpnumą, pažymėjo buvęs pareigūnas, ir jie su jomis nesutiks.

Oficialiai skelbiama, kad derybų žlugimo priežastis buvo „žaidimas dėl laiko“. Tai netiesa. Kas iš tikrųjų atsitiko, dar turime išsiaiškinti.

„Pirma, turėsime pasakyti, kaip atsitiko, kad mes nesutikome. Tarkime, kad tai buvo Buča ir sprendimas, kad derybos neįmanomos. Antra, jei jie pažadėjo mums paramą „dideliui karui, kuris apgins Vakarus“, o tada davė 5 kartus mažiau nei reikėjo, reikėtų pasakyti, kas tai padarė“, – konstatuoja O. Arestovyčius.

Jis tikina, kad Davidas Arachamija įdėjo daug pastangų, kad derybos įvyktų. 

„Koks signalas bendruomenei ir tarptautinei bendruomenei? Žinote, derybos buvo apgailėtinos, žinojome, kad nieko nebus. Bet mes uoliai jas tęsėme, o tada atėjo B. Johnsonas, nutraukė šias derybas ir įmetė mus į didelį karą“, - paaiškino Oleksijus Arestovyčius.

 

Pasak jo, dalis atsakomybės teko B. Johnsonui. Beje, neaišku, kuri.

„Pasirodo, jog B. Johnsonas kaltas dėl to, kad jis atšaukė šias bevertes derybas. Jei jos buvo nereikšmingos, B. Johnsonas nėra kaltas. O jei jos buvo „nuobodžios“, kas kaltas, be B. Johnsono? Kas atsakingas už paramą didžiąjam karui? Signalai gana prieštaringi“, – pripažįsta buvęs OPU patarėjas.

Anot jo, derybos buvo itin įtemptos. Buvo galima nufilmuoti tikrą detektyvą, paremtą tikrais įvykiais.

„Labai sunki realybė. Tai buvo labai intensyvi tarptautinė kova. Kada nors išleisime atsiminimus. Vyko labai rimtos derybos, jų nereikia nuvertinti“, – reziumavo O. Arestovyčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(57)
(-48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)