Bulgarija apsigalvojo. Kaip Lavrovas vyko į ESBO viršūnių susitikimą (Foto)  ()

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas atvyko į Šiaurės Makedonijos sostinę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas atvyko į Šiaurės Makedonijos sostinę Skopję dalyvauti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Užsienio reikalų ministrų taryboje. Apie tai Rusijos propagandos agentūra TASS rašė lapkričio 30 d.

Pažymima, kad Lavrovo lėktuvas skrido virš Turkijos ir Graikijos, nors anksčiau maršrutas buvo planuotas per Bulgariją. Skrydžių sekimo tarnybos „Flightradar24“ duomenimis, Lavrovo lėktuvas (RSD308) skrido iš Rusijos virš Juodosios jūros, o vėliau virš Turkijos ir Graikijos teritorijos, o po to pateko į Šiaurės Makedonijos oro erdvę, rašo Rusijos RBC.

Nuo 2022-ųjų vasario pabaigos Europos Sąjunga visiškai uždarė ES oro erdvę šaliai agresorei Rusijos Federacijai po jos plataus masto invazijos į Ukrainą. Ir Bulgarija, ir Graikija yra Europos Sąjungos narės.

Kaip nurodė TASS, taip pat Rusijos „Interfax“, Bulgarija išimties tvarka leido Lavrovo lėktuvui naudoti savo oro erdvę skristi į Skopję, tačiau pareikalavo, kad Rusijos užsienio reikalų ministerijos pirmininkės Marijos Zacharovos, kuriai įvestos ES sankcijos, nebūtų jos teritorijoje. Lavrovui taip pat taikomos ES sankcijos, tačiau jam netaikomas draudimas keliauti, kad diplomatiniai kanalai būtų atviri.

 

Lapkričio 30-osios naktį Zacharova per „Telegram“ pranešė, kad yra Skopjė mieste.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(18)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()