Jei Rusija nebus nubausta, pasaulis susidurs su daugybe karų vienu metu  ()

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino neleisti nebausti Rusijos už agresiją prieš Ukrainą, nes dėl to gali kilti dar keli nauji karai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Europos tiesa“, jis tai pasakė savo kalboje Europos Parlamente atidarydamas konferenciją apie atsakomybę už Rusijos nusikaltimus.

Dmytro Kuleba paragino sukurti visavertį specialųjį tribunolą, kuris baustų Rusiją už agresijos nusikaltimą, kaip pagrindinį visų kitų karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui šaltinį.

„Jei leisime V. Putinui ir jo bičiuliams išsisukti nuo savo nusikaltimų, pasmerksime savo vaikus gyventi pasaulyje, pilname karo ir neteisybės“, – pabrėžė jis.

D. Kuleba pažymėjo, kad pasaulyje jau yra ta realybė, kai vienu metu vyksta karas Ukrainoje ir Izraelyje.

„Jei Rusijai bus leista išvengti atsakomybės už agresiją prieš Ukrainą, pasaulis turės kovoti su trimis, keturiais, penkiais karais vienu metu. Vien dėl to, kad pasaulyje yra per daug žaidėjų, manančių, jog žiauri karinė jėga yra geriausias būdas pasiekti savo tikslus.

 

Jeigu jie pamatys, kad Maskvai agresija baigėsi tam tikromis bėdomis, sankcijomis ir izoliacija, bet apskritai tai „atsipirko“, niekas nesutrukdys jiems kartoti Rusijos veiksmų kitose pasaulio vietose. Tai pati pirmoji priežastis, kodėl taip svarbu nubausti V. Putiną ir jo bendrininkus dėl agresijos nusikaltimo prieš Ukrainą“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: