Reikšmingiausias karinis sprendimas nuo karo pradžios. JK siunčia mirtiną minininką. Kas vyksta  ()

Norima sumažinti riziką, kad Izraelio ir „Hamas“ karas neperaugtų į regioninį konfliktą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK atsiųs minininką „HMS Diamond“ į Persijos įlanką, kad atremtų grėsmę laivybai iš Irano ir jo remiamų grupių. Tai pareiškė gynybos sekretorius Grantas Shappsas.

Pasak jo, norima sumažinti riziką, kad Izraelio ir „Hamas“ karas peraugs į regioninį konfliktą. „Tai yra atsakas į tai, kas vyksta regione. Labai svarbu, kad JK sustiprintų savo buvimą regione, kad apsaugotų Britaniją ir mūsų interesus nuo nestabilesnio ir ginčytinesnio pasaulio“, - sakė G. Shappsas, kurį cituoja „Sky News“.

„Wildcat“ sraigtasparniu aprūpintas minininkas prisijungs prie „Type 23“ fregatos „HMS Lancaster“, taip pat trijų mažesnių minų medžiotojų ir pagalbinio laivo.

Be to, septynių laivų Karališkojo karinio jūrų laivyno darbo grupė pradės patruliuoti su sąjungininkais kito mėnesio pradžioje, kad apsaugotų svarbią povandeninę infrastruktūrą, pavyzdžiui, kabelius, kurie, kaip žinoma, yra labai vertingi priešiškų šalių, tokių kaip Rusija, objektai.

Tai bus pirmoji britų vadovaujamos 10 panašiai mąstančių Europos šalių grupės, vadinamos Jungtinėmis ekspedicinėmis pajėgomis, operacija. Ji apims didelį plotą nuo Lamanšo iki Baltijos jūros.

 

Neseniai Jemeno husiai užgrobė krovininį laivą „Galaxy Leader“. Izraelio gynybos pajėgos ataką pavadino „rimtu pasaulinio masto incidentu“.

Izraelis pareiškė, kad laivą valdė tarptautinė įgula, kurioje nebuvo nė vieno izraeliečio.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: