Kodėl kontrpuolimo proveržis taip ir neįvyko  (1)

Buvęs CŽA vadovas paaiškino, kodėl Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nepavyko pasiekti proveržio per vasaros kontrpuolimą


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs CŽA direktorius, buvęs tarptautinių koalicijų Irake ir Afganistane vadas generolas Davidas Petraeusas pareiškė, kad ukrainiečiams nepavyko pasiekti proveržio, „kurio visi tikėjosi“ 2023 m. vasarą vykusiame puolime, dėl nepakankamo ginklų, pirmiausia amerikietiškų, tiekimo Kyjivui.

Tai jis sakė per knygos „Konfliktas: karybos raida nuo 1945 m. iki Ukrainos“, kurios vienas iš autorių jis yra, pristatymą, praneša „BBC News“ Rusijos tarnyba.

„Buvo vėluojama aprūpinti ukrainiečius (karine technika – red.), mūsų tankai juos pasiekė tik neseniai. Buvo vėluojama priimti sprendimus dėl (tankų „Abrams“ – red.), vėluojama patvirtinti tankus „Leopard“, vėlavome priimti sprendimus dėl kasetinės amunicijos, kuri galėtų būti labai naudinga, ilgesnio nuotolio raketų sistemų daugkartinio paleidimo raketų sistemų, pagaliau vakarietiško tipo lėktuvų“, - sakė generolas.

Pasak jo, karinėje doktrinoje teigiama, kad norint pralaužti gynybą pietuose, reikėjo oro pranašumo, taip pat daugybės kitų dalykų.

 

„Mes to ukrainiečiams nedavėme“, - sakė Petraeusas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į Vakarų klaidas, kurios iš dalies lėmė karą Ukrainoje.

„Manau, kad viena iš priežasčių, kodėl Vladimiras Putinas manė, kad gali išsisukti nuo atsakomybės įsiverždamas į Ukrainą, buvo ta, kad mes nesiėmėme pakankamų veiksmų po Krymo okupacijos“, - sakė buvęs CŽA vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: