Jie kai ką pamatė. Kodėl Bidenas niekada neteigė norįs Ukrainos pergalės (Video)  ()

JAV nerimauja, kad Rusija gali sustiprėti tiek Ukrainos fronte, tiek tarptautinėje arenoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas niekada nesakė norintis, kad Ukraina laimėtų, nes esama tam tikro „neryžtingumo“ ir „nerimo“, jog Rusija gali sustiprėti.

Tokią nuomonę interviu „Amerikos balsui“ išsakė buvęs JAV kariuomenės Europoje vadas, į pensiją išėjęs generolas ir Europos politikos analizės centro Pershingo strateginių studijų skyriaus vadovas Benas Hodgesas.

„Aš taip sakiau, nes niekada negirdėjau, kad prezidentas ar Kongresas teigtų, jog JAV nori Ukrainos pergalės. Jie sako – mes su jumis tiek laiko, kiek reikia. Ką tai reiškia? Manau, jog yra neryžtingumas. Man sunku suprasti, kodėl jie sustojo? Manau, yra tam tikras nerimas, nes Rusija gali kažkaip sustiprėti, nors ji to nepadarė jau dvejus metus“, – sakė jis.

 

Anot B. Hodgeso, ne visi JAV politikai ir aukšti pareigūnai mano, kad Rusija gali pralaimėti.

„Yra tam tikras netikrumas dėl to, kas bus, jei Ukraina laimės ir V. Putino režimas žlugs. Ką mes darysime? Deja, Vašingtone, Berlyne ir kitose sostinėse yra žmonių, kurie net neįsivaizduoja, kad Rusija gali pralaimėti. Jiems teks atsisakyti dešimtmečius trukusių įsitikinimų apie Rusiją“, – aiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(4)
(23)

Komentarai ()