„Tik 2 dienas!“ Skelbiama karinė katastrofa Vokietijoje  (2)

CDU frakcijos vadovas Vokietijos parlamente pripažįsta, kad Vokietijos kariuomenė ginklus pirko tiek pat, kiek taikos metu prieš 20 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija perdavė Ukrainai tam tikrą kiekį karinės technikos ir dabar turi per mažai ginklų išorinės agresijos atveju.

Vokietijos politikai kritikuoja dabartinį gynybos ministrą Borisą Pistoriusą dėl susidariusios situacijos ir reikalauja skirti lėšų Vokietijos ginkluotųjų pajėgų (Bundesvero) arsenalui papildyti. „Rheinische Post“ rašė apie problemas, susijusias su Vokietijos gynybiniais pajėgumais.

Leidinys citavo Vokietijos politiko Johano Wadefulo, Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) frakcijos pirmininko Bundestage, žodžius. Wadefulas teigė, kad Bundesveras daug prarado dalindamasis ginklais su Ukraina. Jis pripažino, kad tai turėjo būti padaryta, nes „ji vadovauja mūsų Europos kovai už laisvę, ir tai yra normalu ir būtina“. Tačiau dabar iškilo problema dėl Vokietijos gebėjimo atlaikyti galimą ataką iš išorės.

Wadefulo teigimu, Bundesvero gynybinio pajėgumo pakanka dviem dienoms. Jis pabrėžė, kad dabartinė valdžia turėjo apie tai pagalvoti, bet kažkodėl to nepadarė.

„Vokietija mūšyje gali ištverti daugiausia dvi dienas. Ir tai yra visuotinis katastrofiškas atradimas. Atsakingas asmuo turėjo pasirūpinti, kad tokia bloga situacija nesusiklostytų. Bet, deja, yra atvirkščiai“.

Vokiečių politikas atkreipė dėmesį į keletą problemų. Anot jo, pirkimai Vokietijos kariuomenei vyksta taip pat lėtai, kaip ir prieš 20 metų. Be to, karinių vienetų struktūra tokia, kad ji optimali tik tarptautinėms misijoms Afganistane. Jis taip pat abejoja, ar Bundesveras iki 2025 metų sugebės parengti kokybišką NATO gynybos pajėgų vienetą.

 

Dabartinis gynybos ministras Borisas Pistoriusas turėtų prašyti papildomų 10 milijardų eurų kariuomenės reikmėms, sakė CDU frakcijos pirmininkas. Tačiau tai nepadaryta, o tolimesnės galimybės didinti finansavimą šaliai bus dar mažesnės.

„Ir tai buvo rimta politinė klaida, kuri dabar turi dvigubą poveikį, nes biudžeto planavimo galimybės ateinančiais metais, žinoma, dar labiau susiaurės“, – sakė Wadefulas. Kartu jis išvardijo grėsmes: karas Ukrainoje, karas Artimuosiuose Rytuose, padėtis Šiaurės Afrikoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)

Komentarai (2)