„Pasakos baigėsi, Rusija stiprėja“. Kam Ukraina turėtų ruoštis (Video)  ()

JAV gali neturėti pakankamai išteklių Ukrainai paremti. Ukraina turi būti pasirengusi tam, kad jai pačiai reikės verstis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina turi būti pasirengusi tam, kad JAV gali sumažinti savo pagalbą. Todėl tokiu atveju Ukraina turi apgalvoti savo veiksmus. Pagrindinis dalykas, kurį reikia padaryti, yra sukurti savo gamybą, sutelkti išteklius ir priversti bankus skolinti gynybos pramonei.

Agresorė Rusija stiprėja. Rusų okupantai turi žmonių ir technikos. Nepaisant to, kad ši technika yra sena, jos yra daug ir gali būti dar daugiau, todėl Ukraina turi būti pasiruošusi pasipriešinti agresoriui. Tai interviu „Glavred“ sakė politikos ir ekonomikos ekspertas Tarasas Zagorodnas.

Eksperto teigimu, Kinija jau kariauja hibridinį karą. Jei kils dar kokie nors konfliktai, JAV neturės pakankamai lėšų Ukrainai paremti.

„Hibridinis karas su Kinija jau vyksta. Pekinas neleidžia Rusijai pralaimėti karo ir švelniai palaiko konfliktą Artimuosiuose Rytuose, kad JAV išleistų savo išteklius. Kitas punktas, kurį Kinija gali padegti, yra Šiaurės Korėja ir Filipinai. Tai tiesioginio konflikto gal ir nėra, bet, tiesą sakant, karas jau vyksta. JAV tiesiog neturės pakankamai resursų remti ir Ukrainą“, – pažymėjo Zagorodnas.

Todėl Ukraina turi pasiruošti galimybei, kad JAV pagalba gali sumažėti, sako ekspertas. Jis pabrėžė, kad Ukraina turi sukurti savo gamybą ir sutelkti savo išteklius.

 

„Turime remtis prielaida, kad pagalba nutrūks, ir galvoti, kas tada bus, ką darysime. Turime sukurti savo gamybą, sutelkti išteklius, priversti bankus skolinti gynybos pramonei. Juk jei bankininkai nenori finansuoti gynybos pramonės kam tada jie turėtų būti reikalingi?“, - sakė ekspertas.

Pasak jo, „pasakos baigėsi, Rusija stiprėja“. Jis pažymėjo, kad fronte esantys rusų okupantai dabar vėl bando pulti. Užpuolikai turi daug technikos ir žmonių.

„Nereikia manyti, kad rusai yra idiotai. Pažiūrėkite į karinių operacijų žemėlapį – pamatysite, kad rusai bando vykdyti puolimą. Rusijoje yra žmonių, yra technikos, nors ir senos ir blogos, o jos gali būti ir daugiau“, – pažymėjo ekspertas.

 

Jis pabrėžė, kad verta iš anksto apskaičiuoti visas rizikas, kad ukrainiečiai suprastų, kaip elgtis konkrečioje situacijoje.

Tarasas Zagorodnas yra politikos strategas ir ekspertas. Daugiau nei dvidešimt metų užsiima politinėmis konsultacijomis, kaip politikos strategas dalyvavo rinkimų kampanijose, rašo tinklaraščius Ukrainos žiniasklaidoje. Jis taip pat kviečiamas į politines pokalbių laidas kaip ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(12)
(14)

Komentarai ()