„Dar gali daug kas įvykti.“ Kuo svarbus smūgis Baikalo-Amūro magistralei  (1)

SBU antrą kartą atliko operaciją Baikalo-Amūro geležinkelyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-04 „Dar gali daug kas įvykti.“ Kuo svarbus smūgis Baikalo-Amūro magistralei  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperto teigimu, šiuo tuneliu keliauja sviediniai ir visa kita, kas į Rusiją patenka iš Šiaurės Korėjos.

Kaip ši operacija paveiks Rusijos galimybes aprūpinti frontą amunicija ir įranga, aiškino karo ekspertas, SBU atsargos pulkininkas, karinės kontržvalgybos ekspertas Michailas Pritula, praneša „Espresso“.

Jo nuomone, Severnomoiskio tunelio Buriatijoje sprogimai ir dviejų tiltų sunaikinimas yra rimtas smūgis Rusijos teritorijai.

„Kalbant apie strateginę šio tunelio svarbą, pirmiausia jis jungia Tolimuosius Rytus su Rusijos Federacijos europine dalimi. Kroviniai juda šiuo tuneliu ir dviem netoliese esančiais tiltais, juda ginklai Rusijos kariuomenei, perkeliama iš sandėliavimo išimta technika ir šarvuočiai. Taip pat šiuo tuneliu vežami sviediniai ir visa kita, kas į Rusiją patenka iš Šiaurės Korėjos. Ten ji turi savo atšaką“, – sakė ekspertas.

 

Michailas Pritula paaiškino, kad dėl logistikos vilkinimo šiame maršrute Rusija laikinai neteks galimybės perkelti įrangą.

„Tai labai rimtas įvykis, nes ten nėra kitų kelių. Pažiūrėję į kalendorių ir orų prognozes pamatysime, kad tame Rusijos Federacijos regione dabar dideli šalčiai ir važiuoti nėra taip gerai. Reikia suremontuoti ten tuos du sugriautus tiltus. O tai rimti statiniai. Dėl tunelio - tai nuo artimiausio įėjimo į tunelį 5 km - dar reikia privažiuoti ir ištraukti tuos traukinius, kurie ten yra. Atitinkamai dar reikės patikrinti konstrukcijas, nes veikiamas galingos ugnies, betonas praranda savo stiprumą. Tai užtruks bent šešis mėnesius, iki pavasario. Ir per šį laiką gali daug kas nutikti“, – sakė SBU atsargos pulkininkas.

 

Be to, ekspertas mano, kad sunaikinus logistikos maršrutą, jungiantį Rusijos Tolimuosius Rytus su Rusijos Federacijos europine dalimi, padidės Kinijos vaidmuo aprūpinant viskuo, ko reikia karui.

„Dabar Kinija turi aprūpinti Tolimuosius Rytus viskuo, ko reikia, palaipsniui tai įsisavindama. Jau galima pradėti Kinijos penkerių metų planą toje teritorijoje“, – padarė išvadą Michailas Pritula.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai (1)