NATO generolas skelbią grėsmę Baltijos šalims  ()

Pasak Jürgeno von Sandrarto, priešas jau pradėjo atkurti savo išteklius, kuriuos vėliau gali panaudoti prieš Aljanso šalis nares.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija palaipsniui pradėjo atkurti savo kovinį potencialą, nepaisant to, kad karas Ukrainoje tęsiasi. Tai gali kelti grėsmę Baltijos šalims. Tokią nuomonę interviu LRT išsakė daugianacionalinio NATO korpuso šiaurės rytuose vadas generolas leitenantas Jürgen von Sandrartas.

Pasak jo, didžiausia grėsmė Baltijos šalims, taip pat ir Lietuvai, kyla iš Rusijos. Nors NATO yra gynybinis aljansas, ji planuoja reaguoti atakos atveju.

Anksčiau Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielus Landsbergis perspėjo, kad Rusija ketina sutelkti savo resursus prieš NATO. Aljanso atstovas pakomentavo šią galimybę.

„Tai, ką jis pasakė, nėra staigmena, tai yra visiems žinoma. Šiuo metu Rusija daugiausia yra įsipareigojusi neteisėtam karui prieš Ukrainą, tačiau ji jau pradėjo ir toliau atkurs savo pajėgumus atskirai nuo karo Ukrainoje, ir tai kelia grėsmę grėsmę Baltijos jūros regionui“, – sako Jürgen von Sandrartas.

 

Tuo pačiu, nors Lietuvos Užsienio reikalų ministerija ir teisi, išvadas daryti reikia atsargiai. Visi turi būti vieningi savo pastangose ​​ir pasirengimu, kitaip Rusija gali pamatyti galimybę ir ja pasinaudoti.

„Tačiau esu labai tikras, kad taip nebus“, – apibendrino NATO generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(5)
(21)

Komentarai ()