Viskas nušluota. Atskleista, kas liko iš apsauginių Krymo tilto konstrukcijų (Foto)  ()

Kerčės sąsiauris buvo išlaisvintas iš blokadų, trukdančių judėti jūriniams dronams, kaip rodo nuotraukos iš kosmoso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovinės nuotraukos užfiksavo lapkričio 26–27 dienomis Juodojoje jūroje kilusios audros padarinius. Ištyrus vietovę prie Krymo tilto ir išsiaiškinta, kad rusų neteisėtai pastatytas statinys prarado apsaugą. Apie situaciją Kryme prabilo OSINT tyrėjas, X socialiniame tinkle rašantis BrianE6B slapyvardžiu.

OSINT tyrėjas nusprendė išsiaiškinti, kas nutiko Rusijos sumontuotoms užtvaroms Kerčės sąsiauryje, siekiant apsaugoti Krymo tiltą nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinio jūrų laivyno dronų atakos.

Tam jis palygino palydovines nuotraukas, darytas 2023 m. spalio 22 d. ir 2023 m. lapkričio 27 d. Nuotraukose aiškiai matosi tuščia vandens erdvė prie tilto. BrianE6B įraše rašoma: „tai gali reikšti, kad Krymo tilto apsauginės konstrukcijos iš tiesų buvo visiškai nušluotos audros“.

 

 

Rusijos „Telegram“ kanalas „Maš“ parodė, kaip vasarą iš arti atrodė Krymo tilto gynyba. Atsitiktinio liudininko darytoje nuotraukoje matosi užtvarai – tai yra iš specialaus audinio pagaminti plūduriuojantys įtaisai. Prie jų buvo pritvirtintos metalinės grotos, kurios turėjo blokuoti praėjimą į dugną ir sustabdyti galimą Ukrainos karinių jūrų pajėgų dronų ataką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(0)
(73)

Komentarai ()