[ŽT] „Kariuomenė prarado milijardus...“ Smūgis Ukrainai. Kas vyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-12-07 14:05
Nori atsakymo į klausimą, ar finansinės baudos sustabdys mušeiką? Ne, nesustabdys. Muštis gali. Tik į muštynes pasisamdyti pagalbos ir ginklų gali mažiau. Gali pliki basi eiti muštis/į karą. Tik ar pliki basi, ar nusipirkę iš kur nors artilerijos ir 20 milijonų sviedinių skirtumas matyt yra, na bent man. Tau panašu, jei nesustabdo karo čia ir dabar, tai nesvarbu kiek ginkluoti, ir kiek ilgai gali tęsti karą, bet sankcijos reiškia neveiksmingos. O šiaip žinai daug karų, kurie dėl vieno veiksmo sekančią dieną sustojo? Na apart absurdiškų situacijų, ar kur jėgų disproporcija baisinė. Nelabai į galvą ateina. Patinka tokie absoliutinimai - viskas eina, kaip ėjo, taip ir eina. Neina viskas, eina mažiau, bet eina. Ir ne kaip ėjo, o išbrangusiai. Tai vadinasi sankcijos veikia. Ir eksportas į maskolyną ne dvigubos paskirties prekių šiuo atveju tik skurdina juos dar labiau ir palieka dar mažiau galimybių finansuoti karą. Po galais, šaltojo karo metu JAV sugebėjo iš maskolių pirkti dideliais kiekiais titaną, kurį naudojo gamybai žvalgybinių lėktuvų, kuriais žvalgė tuos pačius maskolius. Sankcijos ir ribojimai niekada nėra apie tai, kad kažkas nevyktų visiškai. Sankcijų tikslas yra išbranginti kaštus, padaryti veiklą nepatrauklia. Ir retai kada bus 100% efektyvi bet kokia sankcija. Paprastesnė situacija - žudymas yra draudžiamas ir baudžiamas kalėjimu. Dažniausiai žudikus pagauna arba tenka slapstytis ilgai. Tai kaip ir nužudymų turėtų nebūti, bet yra. Tavo atsakymas būtų, tai jei nužudymų vis tiek yra, nors draudžiama žudyti, tai nebedrauskime žudyti, tegul žudo kas ką nori be pasekmių.
donatasv 2023-12-07 14:16
Čia nėra nei blogas nei geras supratimas. Tai tiesiog fakto konstatavimas. Toliau klausimas kaip išsivartyti iš situacijos, kad tas nepasikartotų. Ukraina nori visko, vakarai nesuinteresuoti tiek duot iš čia atsiranda skaičiavimai. Mano supratimu jei negauna sąlygų stot į nato ir es tai kovojam toliau. Kad stabdyt ruskelį nuo jo šūdo plitimo tie kurie norės apsisaugot eis demokratiniu keliu ir stos į sąjungas. Dabar tam pats geriausias laikas, kol ruskelis silpnas. Jei pramiegos sulauks Ukrainos likimo ir galės kaltyt tik patys save, nes ruskynas visada pradeda karą vos tik prasideda neramumai valdžioje. Ukraina šią klaidą padarė, o dabar visi persiplėškit per pusę, sukelkit 3 pasaulinį, kad galėtume ištaisys tai ko nepadarė. Jei nesisaugai pats niekas kitas taves neapsaugos. Taip buvo visada ir taip bus visados. Ir nereiktų tų pasakų vakarai silpni ir neapsigins nuo ruskelio. Vakarai tiesiog nepasirengę mokėt už svetimas klaidas...
donatasv 2023-12-07 14:22
Eik tu vieną sykį ir pasinagrinėk normaliai eksporto grafikus nedėstęs savo kreivų faktų. Nes jau net juokas neima. Trauki skaičius iš lempos eilinį sykį ir va faktas jums. Pajamos sumažėjo, investicijos į karinę pramonę išaugo. Iš kur pinigai? Man nusišvilpt kaip gyvena maskoliai, turi ėst neturi. Man įdomi tik karo pabaiga. Nes karas eiliniam rusui yra svarbiau nei jo gyvenimo kokybė. Visa tai tesis kol turės ką ėst ir žaliavų ginklams. Būten šito jie turi. Kuo toliau tuo sankcijos darosi vis mažiau veiksmingos nes susikuria sankcijų apėjimo mechanizmai, kuriuos užkardyti niekas nesima veiksmų. Dėl šios priežasties Ukrainos pozicija silpsta, nes ruskio ambicijos auga. Liks galų gale ant ledo be teritorijų, be nato viena kaip pirštas. Nebent įvyks stebuklas perversmas ruskyne.
immortallt 2023-12-07 14:39
Nuorodas į eksporto grafikus įdėjau. Šiaip detaliausią ką iki šiol pavyko rasti ten. Investicijos į karinę pramonę išaugo. Ant popieriaus kol kas. Kokie rezultatai? Senus tankus ir artileriją iš muziejų atgaivina veikimui bei pateikia kaip naujai pagamintus. Stato daug gamyklų, ar bent imituoja statymą, ir tiki ne tik kad stato, bet ir pastatys geriau nei iki karo, ir neišvogs, kaip iki karo, ir realiai kažką pagamins, ne kaip iki karo Ukrainos pozicijos silpsta, bet technikos naikinimo tempai pastarąjį ketvirtį sparčiausi per visą karą.
donatasv 2023-12-07 14:56
Nepamiršk Ukrainos finasavimo ir technikos praradimo tempų paminėti, kad būtų pilnas vaizdelis.
immortallt 2023-12-07 15:21
Pamėnėsiui svyravimus, ypač susijusius su rinkimais, nereikėtų laikyti tendencijomis. Gąsdinant maskoliais reikėtų nepamiršti ir paminėti, kad modernios sunkiosios ginkluotės Ukraina iš NATO ar kitų šalių gavo realiai apskritą nulį. Gavo pagrinde senienas ir nurašytą techniką. Maskoliai savo naują techniką baigė jau seniausiai, NATO net nepradėjo naudoti. Ar Ukraina gali pralaimėti, jei NATO pasitraukia nuo rėmimo? Žinoma. Ar maskoliai gali laimėti prieš NATO dabar? Nulis šansų? Ateityje? Neigiami šansai, nes prasidėjo ginkluotės atnaujinimas ir stiprinimas. Ar NATO pasiduos maskolių šantažui ir pan.? Irgi ne, nes aljanso neliks tada, ypač kai maskoliai nebėra reikšmingas priešas, o kinai yra reali grėsmė, kuri pajėgi būtų pridaryti daug žalos, priešingai, nei maskoliai.
donatasv 2023-12-07 16:13
Čia kaip kas supranta pralaimėjimą. Ruskelis stiprus nes sėdi apkasuose už užminuotų laukų. Į Ukrainos teritoriją prasiveršt ir ten įsitvirtint nėra šansų, panaši situacija ir Ukrainos. Tiek viena tiek kita pusė ras ginklų, kad nesugriūtų. Totali šikna. Rinkimai Ukrainoje nieko nepakeis nebent požiūrį į derybas. Nori to ar nenori požiūris į derybas turės keistis tiek ruskelio tiek Ukrainos. Man rodos visi laukia JAV rinkimų ir tada bus aišku, katra bus stiprioji pusė derybose.