Ant naujo karo slenksčio. Jų – šimtai. Kokius tankus turi Venesuelos kariuomenė  ()

Kokie buvo tiekimo šaltiniai ir kokia yra dabartinė Venesuelos tankų parko būklė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol oficialusis Karakasas neatsisako savo ketinimų aneksuoti dalį kaimyninės Gajanos teritorijos, karinis konfliktas Lotynų Amerikoje tampa vis labiau tikėtinas. Atitinkamai, tampa vis skubiau suprasti Venesuelos, kaip galimo agresoriaus, galinčio tikėtis „greito ir pergalingo karo“, karinio potencialo detales.

2023 metų lapkričio pradžioje portalas „Infodefense“ padarė įdomią Venesuelos tankų parko apžvalgą, kuri tapo ypač aktuali dabar, po mėnesio. Ir galime pamatyti tokį įdomų vaizdą.

Iš viso Venesuelos ginkluotosios pajėgos turi apie 300 įvairaus tipo tankų. Tačiau šis parkas visiškai pagrįstai vadinamas „zoologijos sodu“, nes čia yra ne tik kelių tipų tankai iš skirtingų šalių, bet tiesiogine prasme – iš kelių skirtingų istorinių epochų.

Skaitlingiausias Venesuelos pagrindinis kovos tankas yra 92 tankai T-72B1, gauti iš Rusijos Federacijos 2010-aisiais. Bet jei ir toliau judėsime tiksliai pagal kiekybinius rodiklius, tai antras pagal dydį Venesuelos kariuomenės tankų skaičius yra 81 prancūziškas tankas AMX-30. Tokie tankai buvo gaminami septintajame ir devintajame dešimtmečiuose, ir apskritai jų charakteristikos atitinka vokišką „Leopard 1“ – svoris 36 tonos, 105 mm pabūklas.

Be to, iš viso yra 107 Didžiosios Britanijos gamybos lengvieji tankai „Scorpion 90“ (gaminti 1970-1990 m.) ir prancūzų AMX-13 (gaminti 1957-1987 m.). Venesuelos jūrų pėstininkų daliniai taip pat disponuoja nuo 8 iki 16 lengvųjų tankų VN-16, atgabentų iš Kinijos.

 

Tuo pačiu metu „Infodefense“ autoriai įsitikinę, kad apskritai Venesuelos tankų parko kovinis pajėgumas kelia didelių abejonių.

Dėl sisteminių finansinių problemų Karakasas negalėjo tinkamai investuoti į savo ginkluotųjų pajėgų įrangos priežiūrą. Nors tuo pačiu metu buvo užfiksuoti venesueliečių bandymai savarankiškai modernizuoti senus vakarietiškų modelių tankus, o tiems patiems T-72 aptarnauti buvo sukurtas bendras aptarnavimo centras su Rusijos Federacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(30)
(-16)

Komentarai ()