Nauja rusų taktika. Varo „Potiomkino kaimai“  ()

Gynybos pajėgos atskleidė detales apie rusų atakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Marjinkos kryptimi rusų įsibrovėliai vietomis ėmė imituoti išpuolius, kuriuos galima apibūdinti gerai žinomu posakiu „Potiomkino kaimai“. Tai nacionalinio teletilto eteryje sakė Tavrijos kariuomenės grupuotės atstovas spaudai Oleksandras Štupunas.

Jis pabrėžė, kad yra tam tikra priešo atakų imitacija. „Kalbant apie okupantų veiklą, kai kuriais atvejais jie yra tiesiog kaip „Potiomkino kaimai“, – pažymėjo pranešėjas.

Anot jo, iš radijo pasiklausymų tampa aišku, kad kartais, kai atvyksta kokia nors Rusijos karinė vadovybė ir varo karius į priekį, tada taktikos lygmenyje okupantai sako vieni kitiems: „Eime į priekį, padirbėkime, kad jie nuo mūsų atstotų“.

Jis taip pat kalbėjo apie situaciją Avdijivkos kryptimi. „Kas liečia Avdijivką, tai per vieną dieną buvo atmuštos net 34 priešo atakos. Priešas bandė veržtis į rytus nuo Novobachmutivkos, Stepovės, Avdijivkos, Tonenke ir Pervomaiskės srityse. Jie labai aktyviai apšaudo miestą. Jie labai aktyviai apšaudo mūsų pozicijas visame mieste“, – teigė Štupunas.

Kartu pranešėjas pridūrė, kad aktyvi priešo veikla Marjinkos kryptimi nesiliauja. Gruodžio 6 d. per vieną dieną Krasnohorivkos, Marjinkos ir Novomichailivkos apylinkėse buvo atremta 17 priešo atakų.

 

Štupunas pastebėjo, kad apskritai Tavrijos kryptimi okupantai jau antrą dieną labai aktyviai naudoja dronus-kamikadzes ir aviaciją.

„Gerokai padidinome karinių susirėmimų skaičių. Iš viso Tavrijos operatyvinėje zonoje priešas per pastarąją parą įvykdė 13 oro smūgių ir 61 karinį susirėmimą. Tai yra gana daug. Taip pat įvykdė 743 artilerijos atakas. Atitinkamai išaugo priešo nuostoliai. Per pastarąją parą buvo 513 žmonių. Taip pat buvo sunaikinti 45 vienetai karinės technikos“, – sakė Štupunas.

 

Buvo visiškai sunaikinti 6 tankai, 12 šarvuotų kovinių mašinų, viena oro gynybos sistema ir 5 artilerijos sistemos (tarp jų 240 mm 2S4 „Tulpan“ savaeigis minosvaidis, kurį priešas naudojo Ukrainos gynybinėms pozicijoms naikinti).

Įsibrovėliai vis dažniau naudoja atakos lėktuvus Su-25 ir sraigtasparnius Ka-52. Aviacijos panaudojimo pertrauka buvo susijusi su priešo pasiruošimu ir pergrupavimu, jėgų ir priemonių kaupimu, o ir orai nebuvo labai palankūs. „Jie toli nematė“, – sakė Štupunas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: