Bus intensyvios kovos. „Esu tuo tikras.“ Okupantai pradeda atsarginį planą  ()

Ekspertas įvardijo taktiškai labai svarbią okupantams vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Vuhledaro Donecko srityje netrukus gali prasidėti intensyvios kovos. Taip pat rusų okupantai suaktyvėjo įvairiomis kryptimis, tarp jų Avdijivkos, Kupjansko-Lymano, Bachmuto, Kliščijivkos, Andrijivkos ir Marjinkos kryptimis. Apie tai „Espresso“ eteryje pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ grupės karo-politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

„Matome, kad rusai tampa aktyvesni daugelyje sričių. Stiprėjančią priešo veiklą matome prie Bachmuto: tiek vakarų kryptimi, tiek pietų, Kliščijivkos ir Andrijivkos kryptimis. Taip pat suaktyvėjo karo veiksmai Marjinkos apylinkėse. Artimiausiu metu, esu tuo tikras, intensyvesnės taps kovos prie Vuhledaro. Tai yra, kai kuriose vietose suaktyvėjo gana platus frontas“, – sakė Kovalenko.

Kovalenko mano, kad karo veiksmų suaktyvėjimas aplink Vuhledarą yra atsarginis Rusijos vadovybės planas. Jei jiems nepavyks užfiksuoti Avdijivkos prieš Naujuosius metus arba prieš rinkimus Rusijos Federacijoje, jie gali bandyti pasiekti sėkmės šia kryptimi.

 

„Jeigu kalbėtume apie šį priešo atsarginį planą apskritai, tai, visų svarbiausia čia net ne Kliščijivka, ne Andrijivka, ne Synkivka, ne Avdijivka, o Vuhledaras. Tai tikrai taktiškai labai svarbi vieta šiandien rusams, kitos turi išskirtinai politinius momentus“, – reziumavo Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(8)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: