Orbano sąjungininkai keliauja į JAV. Gresia smūgis Ukrainai  ()

Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano sąjungininkai Vašingtone surengs uždarą susitikimą su respublikonais, siekdami nutraukti JAV karinę paramą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Guardian“ rašo, kad Martonas Ugrosdy, Orbano politinio biuro vadovas, ir garsus Orbaną remiantis Vengrijos saugumo politikos ekspertas ir rašytojas Attila Demkó kartu su Vengrijos ambasados ​​Vašingtone nariais pirmadienį pradės dviejų dienų renginį, kurį organizuoja konservatyvių pažiūrų institutas „Heritage Foundation“. Anksčiau ši organizacija ne kartą pasisakė prieš pagalbą Ukrainai.

Pirmąją dieną bus kalbama apie karą Ukrainoje ir transatlantinius kultūros karus. Tikimasi, kad renginyje dalyvaus buvusi ambasadorė Kelly Currie ir tarptautinių santykių ekspertas Magor Ernyei. Pasak respublikonų, kai kurie iš renginio svečių, įskaitant Kongreso narius respublikonus, buvo pakviesti kitą dieną pasikalbėti už uždarų durų.

 

Susitikimas vyks Vašingtone vykstant intensyvioms diskusijoms dėl paramos Ukrainai ateities. Praėjusią savaitę Baltieji rūmai perspėjo, kad be Kongreso veiksmų pinigai papildomiems ginklams ir įrangai Kyjivui nupirkti baigsis iki metų pabaigos.

Vengrijos ambasadai artimas diplomatinis šaltinis sakė: „Orbanas yra įsitikinęs, kad pagalba Ukrainai Kongrese nepraeis. Štai kodėl jis taip pat bando blokuoti pagalbą iš ES“.

(2)
(36)
(-34)

Komentarai ()