Rezultato jiems nereikia. Kam Rusijai beprasmiai smūgiai Kyjivui  ()

Analitikai paaiškino, kodėl priešui svarbu pulti saugomą Kyjivą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai kalbėjo karo ekspertas, atsargos pulkininkas Romanas Svitanas. Anot jo, gruodis bus kupinas datų ir įvykių, dėl kurių V. Putinas norės dar kelis kartus atakuoti Ukrainą.

„Neseniai įvykdyta raketų ataka buvo skirta pabrėžti V. Putino kandidatūrą į prezidentus. Rusijos visuomenėje naujienos apie ataką prieš Ukrainą pasirodė kartu su naujienomis apie V. Putino kandidatavimą“, - sako R. Svitanas. „Šiandienos ataka buvo skirta sumenkinti teigiamą žinią apie V. Zelenskio kelionę į Pietų Ameriką ir į Šiaurės Ameriką. Tuo pat metu Rusija nenaudoja labai daug raketų, nėra prasmės naudoti didžiąją jų dalį. RF tik sukūrė informacijos srautą, sakoma, pataikė į Kyjivą, buvo daug sprogimų“.

Anot R. Svitano, ataka gali pasikartoti, pavyzdžiui, kai V. Zelenskis susitiks su Joe Bidenu.

„Jie galėtų tai pakartoti gruodžio 14 d., kai V. Putinas planuos duoti kokią nors žinią, arba galėtų tai įvykdyti gruodžio 25 d., per Naujuosius metus“, – datas vardija ekspertas.

Pasak R. Svitano, V. Putinas raketomis šaudo į Kyjivą, nes pritraukia daugiau dėmesio nei smogdamas kitiems Ukrainos miestams.

 

„Tai reiška, rusams reikia ne rezultato, o informacinės žinutės. Jie demonstruoja, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos dirba, vyksta „sėkmingas“ karas. Šią „sėkmę“ jie ir demonstruoja“, – reziumuoja ekspertas.

Savo ruožtu Informacinio pasipriešinimo grupės karybos ir politikos stebėtojas Aleksandras Kovalenko sako, kad po ilgos pauzės, paskutinio apšaudymo metu, rusai bandė įgyvendinti eksperimentą, kaip prasibrauti raketomis pro ukrainiečių oro gynybos sistemas.

„Pastaroji ataka, įskaitant bepiločius-kamikadzes, rodo, kad rusai pirmiausia bandė panaudoti dronus kaip žvalgybos elementus. Jie suprato, kad dauguma bepiločių orlaivių bus numušti, tačiau pagrindinis jų tikslas buvo išsklaidyti oro gynybos dėmesį ir versti švaistyti amuniciją. Antros bangos metu buvo labai sunku perimti balistines raketas, kurios buvo nukreiptos į Kyjivo sritį ir patį Kyjivą. Rusai puikiai žino, kad sostinė ir regionas yra geriau apsaugoti nuo viso Rusijos raketų ginklų diapazono, todėl bandoma išsiaiškinti. kokios priemonės gali efektyviausiai pralaužti šias mūsų oro gynybos sistemas“, – sako Aleksandras Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: