Patriarchas Kirilas susimovė. „Gyvename, b###, laisvoje šalyje.“ Kas nutiko (Video)  (2)

„Sakant pamokslą patriarchas Kirilas arba suklydo, arba prakalbo iš širdies.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas Kirilas (Vladimiras Gundiajevas), kuriam taikomos Ukrainos sankcijos, pareiškė, kad rusai turi dėkoti Dievui už gyvenimą „laisvoje šalyje“. Gruodžio 11-osios Gundiajevo kalbos fragmentas buvo paskelbtas soc. tinklo „X“  „The Insider“ paskyroje.

„Sakant pamokslą patriarchas Kirilas arba suklydo, arba prakalbo iš širdies. Jis taip pat pažymėjo, kad suskaičiavo tik penkias laisvas pasaulio šalis „arba šiek tiek daugiau“, po to paragino melstis už [Rusijos Federacijos agresoriaus šalies prezidentą] Putiną“, – rašo „The Insider“.

 

Savo kalboje patriarchas sakė, kad okupacinė Rusijos Federacijos šalis yra „tikrai laisva“, tačiau prieš ištariant šiuos žodžius, vos neištarė keiksmažodžio.

Dėkojame Viešpačiui, kad gyvename, b###, laisvoje šalyje“, – vaizdo įraše sako Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas. Be Rusijos Federacijos ir keleto kitų šalių (jų Kirilas neįvardijo), jo nuomone, pasaulyje nėra kitų „tikrai laisvų“ valstybių.

 

Rusijos stačiatikių bažnyčios svetainė praneša, kad Kirilas šią frazę ištarė per pamokslą Znamenskio bažnyčioje. Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas kvietė rusus melstis ne tik už Putiną, „žinantį jam iš viršaus patikėtą atsakomybę“, bet ir už „karius“, taip pat tuos, kurie „saugo šalį nuo priešų ir netvarkos, nusikaltimų ir visko, kas gali sukelti pilietinę nesantaiką“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(29)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)