JAV „skraidantis lazeris“ nesugebėjo numušti „branduolinės“ raketos  (11)

Eksperimentiniame „Boeing 747“ lėktuve įrengto cheminio lazerio bandymas numušti už daugiau nei 160 kilometrų skridusią trumpojo nuotolio balistinę raketą baigėsi nesėkmingai, pranešė „AOL News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Skraidantis lazeris“, Pentagono laikomas perspektyviu ginklu prieš balistines raketas, šiemet pratybų metu jau buvo sėkmingai numušęs paleistą balistinę raketą. Tačiau rugsėjo 1 dieną jūrų poligone šalia Kalifornijos atliktas nesėkmingas jo bandymas kelia abejonių dėl visos „skraidančio lazerio“ programos perspektyvų, teigiama pranešime.

Nors eksperimentinio „Boeing 747“ sistemos tiksliai aptiko ir sekė paleistą trumpojo nuotolio balistinę raketą su imituojama branduoline kovine galvute, lazerio spindulys nesugebėjo jos sunaikinti, nors ir buvo į ją pataikęs. Apie tai pranešė JAV Priešraketinės gynybos agentūros atstovai.

Pasak jų, dėl to bus pradėtas išsamus tyrimas, kuriuo bus siekiama nustatyti, dėl kokių priežasčių lazeris nesugebėjo numušti raketos.

Įkvėptas kelių sėkmingų „skraidančio lazerio“ bandymų rezultatų, Pentagonas planavo įsigyti kelis „Boeing 747“ lėktuvus su cheminiais lazeriais, radarais ir kita reikiama įranga. Tačiau JAV gynybos sekretorius Robertas Gatesas sustabdė tokius planus, nurodęs kol kas naudoti tik vieną eksperimentinį „skraidantį lazerį“.

JAV Priešraketinės gynybos agentūra kol kas nenurodo, kad gali būti pratęsti šios programos bandymai, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)