Rusija ir Baltarusija formuoja jungtinių pajėgų grupę. „Tai tik pradžia.“ Kas vyksta  ()

Dokumentas pasirašytas 2023 m. kovo mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusija ir Rusija kurs bendrus kovinio rengimo centrus. Susitarimą ratifikavo Vladimiras Putinas, praneša „BelTA“.

Iš Baltarusijos pusės tarptautinė sutartis buvo patvirtinta dar 2023 metų liepą. Pats dokumentas buvo pasirašytas tų pačių metų kovo mėnesį.

Ką darys kariuomenė?

Centruose bus rengiami Baltarusijos ir Rusijos kariškiai. Tai daugiausia kovinio rengimo užsiėmimai ir bendras budėjimas.

Kariškiai galės keistis patirtimi ir išmokti naudotis vieni kitų ekipuote. Jie planuoja suvienodinti dviejų šalių kovinį rengimą. Kur tokie centrai atsidarys ir kiek bus karių, nežinoma, tai sprendžia abiejų šalių gynybos ministerijos. Siūlymas sukurti karinio rengimo kovinio rengimo centrus yra Rusijos vyriausybės iniciatyva. Anksčiau jį patvirtino Aleksandras Lukašenka.

Jungtinių pajėgų grupuotė

Atnaujintos šalių ir regioninio saugumo taisyklės. Baltarusija jas ratifikavo 2023 metų birželį. Susitarimas didelių pakeitimų nepatyrė, dokumente buvo įtraukta sąvoka „regioninis karių grupavimas“.

 

Papildyta formavimo ir jo bendro finansavimo taikymo tvarka. Tai, kad Baltarusija ir Rusija susitarė dislokuoti jungtinę karių (pajėgų) grupę, tapo žinoma 2022 metų spalio 10 dieną.

Aleksandras Lukašenka susitikime su saugumo pareigūnais sakė, kad „jei grėsmės lygis pasieks dabartinį lygį, koks yra dabar, mes įtrauksime Sąjungos valstybių grupę“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(67)
(-56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: