Patys šiuolaikiškiausi šarvuočiai. Ukraina juos gauna pirmoji  ()

Ukrainos gynėjams reikia įrankių, kad jie apgintų savo šalį. Kai kurie jų gaunami įrankiai, kaip „Rheinmetall Caracal“, yra visiškai nauji. Ir dabar tiesiai iš gamyklos jie metami į sunkiausių išbandymų lauką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rheinmetall Caracal“ - naujas lengvas karinis visureigis, pagamintas „Mercedes-Benz G-Class“ pagrindu. „Caracal“ gamyba pradėta tik šiais metais. Tik lapkritį „Rheinmetall“ paskelbė, kad iki metų pabaigos į Ukrainą bus išsiųsti 5 „Caracal“ visureigiai ir dabar manoma, kad jie jau yra Ukrainos gynėjų rankose.

„Caracal“ yra oru pergabenamas visureigis, skirtas oro desanto ir specialiųjų operacijų misijoms. Jis sveria mažiau nei 4,4 tonas ir yra geras pagrindas, prie kurio gali būti pritvirtintos įvairios apsaugos plokštės ar kita įranga. Dideli sraigtasparniai, tokie kaip CH-47F „Chinook“ ir CH-53K „King Stallion“, gali gabenti iki dviejų tokių visureigių viduje, tačiau „Caracal“ mielai keliautų ir pakabintas po orlaiviu.

Viena iš įdomesnių „Caracal“ savybių yra „Rheinmetall“ sukurta greitos uždangos sistema „Rosy“, kuri leidžia šiai mašinai nuo priešų pasislėpti už tirštos, net kai kuriuos jutiklius apgaunančios dūmų uždangos. „Caracal“ gali būti ginkluotas automatiniais granatsvaidžiais, kulkosvaidžiais ir prieštankinėmis raketomis. „Caracal“ yra itin universali platforma – ginklus ir balistinę apsaugą galima konfigūruoti konkrečiai misijai.

 

Tai, kad „Caracal“ yra sukurtas „G-Class“ pagrindu, taip pat yra geras sprendimas, nes jo detalės yra lengvai prieinamos beveik visame pasaulyje. Kalbant apie bazę, „Caracal“ turi senamadišką 6 cilindrų „Mercedes-Benz“ dyzelinį variklį, išvystantį 183 kW galią ir 600 Nm sukimo momentą. „Caracal“ kelyje pasiekia maksimalų 130 km/val. Greitį, o bekelėje gali pakilti į 60 % įkalnę ir bristi per iki 700 mm gylio brastas.

(57)
(1)
(56)

Komentarai ()