Naktinis išpuolis prieš Ukrainą. Vokietija pakėlė naikintuvus. Kas vyksta  ()

Žurnalistai rašo, kad naikintuvai buvo parengti dėl to, kad dronas pažeidė Rumunijos oro erdvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 14-osios naktį per Rusijos puolimą Ukrainoje į dangų buvo iškelti vokiečių naikintuvai. Apie tai pranešė „Bild“.

Leidinys rašo, kad „Eurofighter“ naikintuvai buvo pakelti dėl Irano bepiločio orlaivio kamikadzės, patekusio į Rumunijos oro erdvę.

Pranešama, kad naikintuvų pilotai nustatė vizualinę Rusijos paleistų dronų kontrolę, tačiau NATO nedavė nurodymo jų numušti.

Gruodžio 14-osios naktį Rusija atakavo Ukrainą su 42 bepiločiais orlaiviais „Shahed“. Daugiausia bepiločių orlaivių buvo paleista Odesos regione.

Verta pažymėti, kad tai ne pirmas kartas, kai Rusijos Federacijos paleisti dronai patenka į Rumunijos oro erdvę.

Ypač tokių atvejų pasitaiko, kai Rusijos ginkluotosios pajėgos bando smogti uosto infrastruktūrai, kuri yra netoli sienos su Rumunija.

Pavyzdžiui, rugsėjo pradžioje Rumunijoje buvo rastos bepiločio lėktuvo „Shahed“ nuolaužos. Tuomet Rumunijos gynybos ministras pabrėžė Rusijos atakų prieš Ukrainos uostus skaičių ir pažymėjo būtinybę stiprinti saugumo priemones.

 

Taip pat rugsėjo 13 d. Rumunijos žiniasklaida pranešė , kad šalis pirmą kartą paskelbė oro perspėjimą, kuris truko 90 minučių. Pavojaus priežastis – grėsmė, kad į šalies teritoriją kris nuolaužos iš numuštų dronų.

Be to, Rumunijos gynybos ministerija pranešė, kad spalio 11 d. netoli Plauru gyvenvietės nukrito Irano bepilotis orlaivis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(48)
(-39)

Komentarai ()