„Dronų medžiotojai“. Belgija „išrado“ paprasčiausią būdą kovoti su dronais (Video)  ()

Belgijos karinių oro pajėgų dalinių kovotojai nusprendė panaudoti gerai žinomą italų „Benelli M4 Super 90“ pusiau automatinį šautuvą, kad apsaugotų oro bazes nuo dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgijos oro pajėgų dalinių kovotojai nusprendė neapsunkinti kovos su dronais mechanizmų, o griebtis praktiškai akivaizdaus sprendimo. Taigi kariai nusprendė panaudoti 12 kalibro šautuvą „Benelli M4 Super 90“ kaip ginklą nugalėti dronus, praneša „Defensa“.

Straipsnio autoriai nurodė įrašą socialiniuose tinkluose, kur Belgijos kariškiai praktikuoja „aviacijos saugumo“ techniką naudodami „Benelli“ pusiau automatinį šautuvą. Tokį sprendimą, anot įrašo, nulėmė „išaugusi kovos su oro grėsmėmis svarba“, tai yra nepilotuojami orlaiviai.

Be to, kariniai daliniai, imituodami populiaraus filmo „Vaiduoklių medžiotojai“ (Ghostbusters) personažus, pasidarė sau ševronus su garsiąja emblema, tačiau prisitaikė prie dabartinio „DroneBusters“ vaidmens.

 

Nors dronų tipas nenurodytas, tačiau mokymuose naudojami mikro arba mini dronai. Stebėtojai pastebi, kad su tokiais bepiločiais orlaiviais šautuvas gali susidoroti nesunkiai, o atakos efektyvumas yra maždaug 50 m.

Italijoje žinomas „Benelli M4 Super 90“ pusiau automatinis šautuvas tapo pasirinkimo ginklu, mokant pirmuosius instruktorius, kad jie sudarytų komandas, kurios leistų apsiginti nuo augančio nepilotuojamų orlaivių buvimo aplink karines bazes.

Šis ginklas, skirtas kariuomenei ir policijai, turi pusiau automatinį naudojimo režimą su vienos ugnies galimybe, galimybe naudoti 12x70 mm ir 12x76 mm kalibro šovinius. Šautuvas turi teleskopinę lovą ir kreipiklius priedams montuoti, taip pat didelę talpą dėl vamzdinės dėtuvės septyniems šoviniams.

 

Šį ginklą dažniausiai naudoja civilinės ir karinės policijos padaliniai puolimui, durų atidarymui ar riaušėms malšinti, o pagrindinis šio universalumo elementas yra įvairių tipų šovinių naudojimas, atsižvelgiant į atliekamą užduotį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()