„Tai įsakymas.“ Putinui būtina pergalė fronte  ()

Putinas davė naują įsakymą užimti niekaip rusų neįveikiamą miestą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas įteikė naują įsakymą savo kariuomenei. Rusijos kariuomenei nustatytas naujas terminas užimti Avdijivkos miestą Donecko srityje. Tai, remdamasi šaltiniais tarp Rusijos ginkluotųjų pajėgų karininkų, gruodžio 17 d. pranešė „Telegram“ kanale „Kremliaus tabakinė“ (rus. „Кремлевская табакерка“).

Du neįvardyti Avdijivką šturmuojantys okupantai ir dar vienas Donecke įsikūręs karininkas patvirtino naują užduotį rusų kariuomenei.

„Tai Putino įsakymas“, - perdavė žurnalistai.

Rusijos ginkluotosios pajėgos turi užimti Avdijivką iki Naujųjų metų. Maskva nori, kad 2024-ieji rusams prasidėtų „pergale fronte“.

„Užduotis – ne tiesiog užimti Avdijivką iki sausio 1 d., bet užimti ją kaip įmanoma greičiau. Kaip suprantu, Vladimiras Vladimirovičius nori paminėti šią pergalę savo naujametiniame kreipimesi. Jei tai nepavyks, nieko tokio, bet geriau, kad pavyktų. Kiek žinau, tai perduota iš Maskvos“, - sakė vienas iš okupantų.

Kitas pareigūnas pasidalijo, kad jo netenkina Putino įsakymas. Jis apibūdino Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostolius ir prognozavo, kad jie bus dar didesni, jei puolimas suintensyvės.

 

„Jei dabar prie Avdijivkos kasdien žūsta ir netenka rankų bei kojų nuo 200 iki 600 kovotojų, ar galite įsivaizduoti, kas bus, jei sustiprinsime puolimą? O čia dar mobilizuotieji ėmė prasčiau kovoti“, - sakė jis.

Pasak jo, rusai tiki, kad bus demobilizacija. Okupantai „tikisi išgyventi“ iki jos, todėl vengia eiti į puolimus.

„Kai kurie net sau į koją šauna, kad tik į šturmą nereikėtų. Žinau du tokius atvejus. O čia dar tas skubinimas...“ - perdavė pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(2)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: