Keturis kartus daugiau nei Čečėnijoje. Išskerstos Rusijos elitinės „Juodosios beretės“  ()

BBC žurnalistų atliktas tyrimas rodo, kad elitinė 155-oji Rusijos pajėgų jūrų pėstininkų brigada per beveik dvejus karo Ukrainoje metus neteko mažiausiai 18 karininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos 155-oji jūrų pėstininkų brigada – vadinamosios „juodosios beretės“, laikomos Rusijos armijos elitu, neteko mažiausiai 234 karių. Jei atsižvelgsime į sunkiai sužeistus, žuvusius ir dingusius be žinios, tai yra daugiau nei 1450 žmonių – tai yra iki pusės nuolatinio brigados personalo. Tai aptariama BBC straipsnyje.

Su savanorių pagalba žurnalistams pavyko nustatyti 234 155-osios jūrų pėstininkų brigados karių, žuvusių per invaziją į Ukrainą, pavardes.

„Tai keturis kartus daugiau nei šio dalinio nuostoliai per dešimt karo Čečėnijoje metų“, – teigiama tyrime.

BBC taip pat pažymi, kad tarp žuvusiųjų yra 18 karininkų, tarp jų papulkininkis Sergejus Moskvyčevas, keturi majorai ir penki kapitonai.

Žuvusių „juodųjų berečių“ skaičius auga, todėl 155-osios brigados teritorijoje įrengta memorialinė alėja.

„Ištyrėme nuotraukas iš Primorės ir gretimų regionų kapinių ir galime teigti, kad vidutiniškai kapinėse yra visų viešai žinomų pavardės ir maždaug tiek pat žuvusių karių kapų, kurie nebuvo paminėti žiniasklaidoje ar socialiniuose tinkluose. Keliose dešimtyse kapų stovėjo 155-osios jūrų pėstininkų brigados vėliavos, tačiau kitų žuvusiųjų tarnybos vietos nustatyti nepavyko, todėl jų neįtraukėme į „juodųjų berečių“ nuostolių sąrašą“, - rašo BBC.

 

Taigi, net ir konservatyviausiu vertinimu, 155-osios brigados personalo nuostoliai gali viršyti 1450 žmonių, atsižvelgiant į žuvusius, sunkiai sužeistus ir dingusius be žinios. Vakarų analitikų teigimu, invazijos pradžioje 155-osios brigados skaičius buvo 3000 žmonių, liudija BBC žurnalistai.

Jūrų pėstininkai mūšiuose dalyvavo nuo pirmųjų invazijos į Ukrainą dienų. „Juodųjų berečių“ brigada patyrė didelių nuostolių per mūšius Kyjivo srityje. Konkrečiai, būtent jie padarė karo nusikaltimus Bučoje.

Didžiausius nuostolius brigada patyrė per kelis bandymus atakuoti Vuhledarą Ukrainos Donecko srityje nuo 2022 metų rudens.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(246)
(11)
(235)

Komentarai ()