Tai „signalas“. „Raketa galėjo pasiekti bet kurią JAV vietą.“ Ką padarė Šiaurės Korėjos lyderis  (2)

KLDR „davė aiškų signalą priešiškoms pajėgoms“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja patvirtino tarpžemyninės balistinės raketos „Hwasong-18“ paleidimą gruodžio 18-osios naktį. Leidimą paleisti davė Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas. Jis tai pavadino „signalu priešiškoms jėgoms“ ir pasirengimo veikti demonstravimu, jei Jungtinės Valstijos priims „neteisingą sprendimą“.

Kaip pranešė KCNA, Kim Jong Unas sakė, kad KLDR „davė aiškų signalą priešiškoms pajėgoms, kurios... plečia antirespublikinę karinę konfrontacinę isteriją, kuri tęsėsi visus metus iki šių metų pabaigos“. „Ir jis sakė, kad pratybos buvo momentas, kuris aiškiai parodė, kokiems neatidėliotiniems veiksmams esame pasirengę, koks bus mūsų pasirinkimas, jei Vašingtonas priims neteisingą sprendimą prieš mus“, – sakoma agentūros pranešime.

Kim Jong Unas mano, kad „piktos JAV ir jos palydovų konfrontacinės ambicijos“ neišnyks savaime ir Pchenjanui nereikia „tiesiog žiūrėti sudėjus rankas į visokius neapgalvotus ir neatsakingus karinius grasinančius priešų veiksmus.

Pchenjanas patvirtino raketos skrydžio charakteristikas, kurias anksčiau minėjo Pietų Korėjos ir Japonijos kariuomenės. Šiaurės Korėjos valdžia pranešė, kad į 1002,3 ​​km aukštį ji nuskriejo per 4415 sekundžių, o maksimalus aukštis – 6518,2 km. Teigiama, kad sviedinys „tiksliai pataikė į numatytą vandens plotą“. Pasak Japonijos, raketa nukrito už išskirtinės ekonominės zonos Japonijos jūroje 250 km į vakarus nuo Okuširi salos. Tokijas mano, kad kitokia trajektorija raketa galėjo pasiekti bet kurią JAV vietą.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(15)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: