[ŽT] Rusija grasina „agresyviai Suomijai“ - kas vyksta  ()

Gruodžio 19 dieną Rusijos užsienio reikalų ministerija išsikvietė Suomijos ambasadorių, kad paaiškintų jam, kad Rusija NATO karinio potencialo didinimo  prie savo sienų „nepaliks be atsako“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos gynybos ministras Antti Häkkänenas ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinken gruodžio 18 dieną Vašingtone pasirašė dvišalę gynybos bendradarbiavimo sutartį, kuri supaprastina karinį bendradarbiavimą ir mokymus. Dokumente taip pat nurodyta 15 zonų, kuriomis naudosis JAV kariai. Rusijai tai, žinoma, nepatinka, nors ji ilgai kartojo, kad Suomijos stojimas į NATO jiems nerūpi.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova sakė, kad Suomijos ir JAV gynybos bendradarbiavimo susitarimas „kelia grėsmę Rusijos Federacijos saugumui“, todėl Rusija imsis „būtinų priemonių atremti agresyvius Suomijos ir jos NATO sąjungininkų sprendimus“. Zacharova sakė, kad Suomijos valdžia bus atsakinga už „geros kaimynystės zonos pavertimą galimos konfrontacijos zona“. Gruodžio 19 dieną Rusijos užsienio reikalų ministerija išsikvietė Suomijos ambasadorių, kad perduotų jam šią žinią.

 

 

(12)
(9)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: