Putinas skelbia Ukrainai naujas sąlygas dėl derybų  ()

Rusija yra pasirengusi derėtis su Ukraina, Europa ir JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija yra pasirengusi derėtis su Ukraina, Europa ir JAV, tačiau tik atsižvelgdama į savo interesus, per išplėstinį Gynybos ministerijos valdybos posėdį pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas. Rusijos lyderio žodžius cituoja RBC.

Mes savo neatsisakysime. Tai turi suprasti kiekvienas. Ir tie, kurie Ukrainoje agresyvūs Rusijos atžvilgiu, ir tie, kurie Europoje bei JAV. Jei jie nori derėtis,tegul derasi. Bet mes tai darysime remdamiesi savo interesais“, – sakė V. Putinas.

Pasak Rusijos Federacijos prezidento, Rusija niekada nesikišo ir neketina kištis į kitų valstybių reikalus. „Tačiau mes tikrai ginsime savo interesus“, – patikino jis.

Gruodžio 14 dieną „tiesioginės linijos“ metu prezidentas taip pat pareiškė, kad Maskva yra pasirengusi atkurti dialogą su JAV, taip pat ir dėl Ukrainos, tačiau tam nėra sąlygų. Putino teigimu, Vašingtonui trukdo „imperinė politika“, taip pat nesugebėjimas „gerbti kitus žmones, kitas šalis“ ir „ieškoti kompromisų, o ne bandyti išspręsti jų problemas sankcijomis ir kariniais veiksmais“.

 

Amerikos valstybės departamentas Rusijos prezidentui atsakė, kad norint atkurti santykius, būtina paleisti Rusijoje sulaikytus amerikiečius, išvesti kariuomenę iš Ukrainos teritorijos ir gerbti jos suverenitetą, taip pat derėtis Kyjivo sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(35)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: