Tai „Cobra“. „Gali smogti iki 300 km.“ Ukraina jau naudoja (Video)  (2)

Ukrainos sukurtas atakos dronas „Cobra“ gali įveikti 300 kilometrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BuildingTech“ rašo, kad „Cobra“ yra gana pigus, greitai pagaminamas, 300 km įveikiantis ukrainietiškas kovinis dronas. Mediena, putplastis, kompozitinės medžiagos ir kniedyta plieno skarda - „Cobra“ dronas yra suręstas iš skirtingų medžiagų.

„Vieno drono pagaminimas trunka tik tris valandas - tai yra labai greitas ir efektyvus procesas. Drono konstrukciją galima pakeisti per kelias dienas, suteikiant jai skirtingus dydžius, formas ar raštus“, – rašoma pranešime.

„Cobra“ variklis, sraigtas ir elektronika gaminami Ukrainoje. Tuo tarpu įvairūs jutikliai, valdikliai, ryšio ir navigacijos įranga naudoja importuojamus komponentus. Bet kuriuo atveju, tai, kad „Cobra“ yra ukrainietiškas dronas, stipriai palengvina gamybą ir logistiką.

„Cobra“ sparnų plotis siekia tris metrus, fiuzeliažo ilgis  - apie 2 m. Dronas kyla sverdamas 40 kilogramų, iš kurių 15 kg yra sprogstamasis užtaisas. Jis paleidžiamas katapulta.

„Pagrindinė drono funkcija – naikinti priešo taikinius. Tam tikslui jis turi galingą variklį, galintį nešti amuniciją daugiau nei 300 km atstumu. Šio drono greitis siekia 150 km/val.“, – rašoma straipsnyje.

 

Beje, inžinieriai žada, kad „Cobra“ dronas veiks autonomiškai - savarankiškai nustatys maršrutą, atpažins taikinį. Projektavimo inžinierius Vitalijus Bryzgalovas sakė, kad Ukrainos „Cobra“ dronas panašus į Irano „Shahed-136“, bet jo gamyba daug pigesnė. Aišku, „Cobra“ yra ir daug maženis ir neskrenda taip toli. „Cobra“ kainuoja apie 2 tūkstančius dolerių. „Shahed-136“ kaina nėra žinoma, bet spėjama, kad vienas toks dronas turėtų kainuoti nuo 10 iki 50 tūkstančių dolerių.

(92)
(1)
(91)

Komentarai (2)