Užfiksuotas jau devintas atvejis. Rusai griebėsi dujų atakų  ()

Zaporožės srityje rusų okupantai atakų metu pradėjo naudoti dujas. Yra žinomi mažiausiai devyni tokie išpuoliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „LB.ua“, vienas iš Ukrainos karo medikų apie tai pranešė CNN.

Anot kariškio, tapo žinoma, kad okupantai į ukrainiečių pozicija numetė šarminių, degiųjų dujų, dėl kurių žuvo vienas iš gynėjų. Nukentėję teigė, kad dujos naudojamos panikai sukelti ir jas lydi apšaudymai arba dronų atakos.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, vienas Ukrainos žvalgybos pareigūnas teigė, kad rusų naudojama medžiaga buvo CS (dirginančios) dujos.

„Pasak JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrų, CS dujos, riaušes malšinanti medžiaga, dar vadinama ašarinėmis dujomis, yra cheminis junginys, dėl kurio žmonės gali tapti laikinai neveiksmingi, dirgina akis, nosį, burną, plaučius ir odą. JT Cheminio ginklo konvencija draudžia naudoti riaušių malšinimo ginklus karo metu“, - pranešė žurnalistai.

Pastebima, kad pastaraisiais mėnesiais buvo periodiškai pranešama apie Rusijos kareivius, naudojančius dujas mūšio lauke, tačiau atrodo, kad jų paleidimas aplink Orechovą  „itin nuolatinis“.

 

Du kariai, išgyvenę po dujų atakos, medikams liudijo, kad buvo apsinuodiję.

„Iš pradžių pamačiau dūmus. Išbėgome iš tranšėjos, staiga užsiliepsnojo dujos. Tranšėja pilna ugnies. Šios dujos dega, akina, negali kvėpuoti, iškart šauna į gerklę“, – sakė jis.

Antrasis pasakė, kad galėjo įkvėpti tik du kartus.

Vyrai teigė, kad buvo sužeisti, įskaitant nudegimus ir veido, burnos ir gerklės žaizdas.

Cheminių medžiagų naudojimas mūšio lauke yra dar vienas Rusijos kovos dėl prarastos teritorijos žiaurumo ir apgaulės požymis. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(10)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()